Kategorier
Dyr

Hare Bielak – Kaninen var nervøs

Hare Bielak – Kaninen var nervøs

Den hvide hare er mindre end den europæiske hare og har kortere ører. Han er vant til det barske klima, han bor i Skandinavien, Irland, Skotland, hele den eurasiske tundrazone hele vejen til Japan og Nordamerika. Som en rest af den sidste istid overlevede et par havørne i Alperne, hvor du kan møde dem op til højder 3600 m. Fordi leprechauns er tvunget til at gnave barken på ugunstige tidspunkter af året, fine kviste og hårde plantedele, deres tænder har tilpasset sig denne type mad. Maxilla og underkæben har hver et par fortænder, der fungerer som en saks, konstant voksende, gnider mod hård mad. I modsætning til gnavere har har et par ekstra atrofiske tænder, der vokser bag de øverste fortænder for at styrke dem. Fordøjelsen i leporidae er forskellig fra andre dyr. De udskiller to forskellige typer ekskrementer. Bortset fra de hårde, kompakte pellets (endelig afføring), de udskiller også halvflydende fæces, der indeholder forskellige mikroorganismer, der befinder sig i tillægget. Afgange te, kaldet blindtarmsbetændelse, bestående af mad, der ikke er fuldt fordøjet, beriget med vitamin B1, de spises igen og passerer gennem fordøjelseskanalen igen, de fordøjes yderligere og absorberes, og resterne udledes som hårde pellets. Leprechauns bruger denne diæt hovedsageligt om vinteren. Om sommeren fodrer de kvindelige killinger deres unger med flydende fæces, så de kan slikke anusen.

Sedge Bielak hare skifter farve afhængigt af sæsonen. Hans sommerkjole er gråbrun, med hvid, klart adskilt, mavefarve (1). Spidserne på ørerne er sorte, helt hvid. Bortset fra Irland, hvor det er helt brunt året rundt, Bielak hare ændrer farven på sedgen til vinter. Det bliver rent hvidt, tættere, med lange børster. Kun ørespidserne forbliver sorte (2). Håret strækker sig op til bunden af ​​poterne. De beskytter haren mod kulde og skaber en slags perfekt isolerende låg, forhindre at glide på sort is, hvilket øger overfladen af ​​poterne. På denne måde synker hare mindre i sneen, mens den løber som på snesko. Af denne grund er sporene efter Bielak på det tidspunkt lange og brede (3). Beskyttede arter i nogle europæiske lande.

I Polen en vildtart.