Kategorier
Fuglene

Langørede ugle – Tingen er

Langørede ugle – Tingen er

Den diskrete farve på fjerdragt af natfugle er vigtig. Kontrasterende, med levende farver er pels af dagfugle et kendetegn, der mister sin effektivitet efter mørkets frembrud, det er derfor ubrugeligt for aktive fugle i skumringen eller om natten. Den plettede fjerdragt kan endda være farlig for ugler, der hviler om dagen, fordi det måske gør opmærksom på dem. Så snart spurvene opdager en sovende ugle, de angriber og forstyrrer hidtil, indtil han flyver væk på jagt efter et nyt tilflugtssted. Derudover falder en dårligt skjult ugle bytte for rovdyr i dagtimerne, derfor farverig, en kappe synlig på afstand ville gøre hende endnu mere sårbar. Af denne grund kan den lange øreugle lide at hvile i tætte granskove, hvis grene giver god dækning for det. Den forbliver ubevægelig og ligner mere en tyk, brudt gren end en levende ting. Når hun føler sig truet, flader fjerene langs kroppen, strækker sig ud og stopper i den position. Derefter efterligner den en perfekt brudt tør gren. Han vælger konstant de samme træer, der vokser i nærheden, for at hvile, som kan genkendes af de hvide, der sprøjter rundt, flydende fæces, især efter pellets spredt over jorden. Skarpt spidse piller er ca. 2,5 cm tyk og 3-8 cm lang (4). De er grålige og består af tæt hud, knoglerne og kranierne hos mus og andre små gnavere, der er hovedfoden til den lange øreugle.

Langørede ugle reder i gamle kragereder eller rovfugle om dagen. Hunnen bæres en gang om året, undtagelsesvis to gange, hvis det leveres med mange små gnavere. Foldes 4 gør 7 hvid, næsten sfæriske æg. Ung luge efter 27-28 dage. De er dækket med hvidt dun, de har sorte kantede øjne og næppe definerede hejren (3). Langørede ugle er lidt mindre end den lysebrune ugle. Der er X-formede hvide fjer mellem de orange øjne. Han har fjedre på begge sider af hovedet, den såkaldte. egretki eller "ører" (1), deraf navnet. Som en fast fugl, Den langørede ugle beboer næsten hele Europa og en stor del af Asien og Nordamerika. Reder i skove, lunde og krat. Parringssæsonen begynder i februar: under parringsflyvningen (2) hannen laver en stemme umb og slår den ene fløj mod den anden. Beskyttede arter.