Kategorier
Fuglene

Dråbe

Dråbe

Dråbe, den største og mest massive repræsentant blandt de fjeragtige, er en steppefugl, der kan lide store rum uden træer og buske. Den mandlige bustard har 1 m høj og vejer fra 8 gør 14 kg; selv enkeltpersoner blev skudt, hvis kropsvægt oversteg 20 kg. Hunnen er meget mindre - den vejer kun fra 4 gør 6 kg. Dropie de bor i en del af Spanien og hele Centraleuropa, hvorfra de passerer gennem Bulgarien og Rumænien til Asien. De kan dog flyve perfekt (så kan du se den hvide underside af vingerne og sorte kranier), det foretrækker dog at gå. Denne måde at bevæge sig på påvirker formen på deres poter: som det ofte er tilfældet med steppefugle, antallet af fingre reduceres; gåture er lange, første finger mangler, og de tre fremad er korte.

Great Bustards tilbringer det meste af året i flokke af samme køn og adskiller sig ikke før foråret. De etablerer reder i fordybninger i marken eller engen. I maj eller juni bærer kvinden to grålige, brunfarvede æg, der klækkes rundt 25 dage. Dunen af ​​unge bustards er cremefarvet, udsmykkede i et mørkebrunt mønster (5).

I parringstiden omgiver hver mand sig med mange hunner, foran hvilken han udfører en parringsdans med rynkende fjer. Det puster op halsen takket være luftkammeret, der er placeret under halsen og åbner sig under tungen. Derefter spreder han sine vinger, som derefter danner en hvid og gylden fjerkrone omkring hans krop. Endelig spreder den halen i en blæser og smider den over ryggen - så ligner den en stor fjervildt kugle (1).

Baseret på whiskers længde - de trådlignende fjer i bunden af ​​halen - kan hanens alder bestemmes. Den unge mandlige mand har dem endnu ikke (2), i en alder af 3 gør 6 Whiskers er 7–8 cm lange (3). Hos gamle mænd er de ca. 20 cm og er tættere (4). Selv den yngste mand er meget større end kvinden. Dråbe det lever hovedsageligt af vegetabilsk mad, men det spiser også små hvirveldyr på størrelse med en muldvarp. Beskyttede arter.