Kategorier
Fuglene

Gawron – Comus frugilegus

Gawron – Comus frugilegus

Gawron, ligesom andre korvider, gør korte bevægelser i ugunstige årstider. Om efteråret og vinteren spredte besætningerne sig gennem hele det europæiske kontinent, mens de i redeperioden forlader de sydvestlige regioner fuldstændigt. I modsætning til krager, som reden spredt, tårerne strømmer til kolonier i dusinet, og endda hundreder af individer. De vælger høje træer til at bygge deres reder. Det er ikke ualmindeligt at finde træer, med mange rede adskilt af 1 m. Siden februar, efter vinterproblemer, tårerne vender tilbage til deres reder og begynder at reparere dem. I begyndelsen af ​​april lægger kvinden sig 5 gør 6 æg, der ligner sorte krageæg. Den unge luge efter 17 dage med inkubation, og begge forældre fodrer dem i ca. 30 dage. Unge tårne ​​er meget støjende. I modsætning til små krager eller magpier skriger de uophørligt fra den første dag i deres liv.

Som alle kolonifugle, tårn de holder hinanden sikre ved at angribe kollektivt, og derfor behøver de unge ikke være stille og føle sig trygge. Fugle, der hekker isoleret, har ikke denne evne til at forsvare sig. Af denne grund er deres unger tavse, for ikke at henlede opmærksomheden på dig selv.

Gawron (1) har sort fjerdragt med en blålig glans, det forveksles ofte med en halspind, hvis sorte fjerdragt lyser metallisk grøn eller lilla. Røgnebbet er ikke så stærkt som røgnebbet, den er tyndere og blødere. Ligesom andet bytte, tårnet har fjerharembukser, dækker skinnebenet. Gamle tårne ​​kan identificeres ufejlbarligt med nogle interessante detaljer, nemlig efter et plaster med grålig skællet hud ved næbets bund, synlig selv under flyvning. Czarnowron har derimod en spidse whiskers i bunden af ​​sit næb (4). Ung, enårige, tårerne har ikke sådan skaldethed endnu (2, 3); de kan kun genkendes af deres næb og deres høge. Rooks forlader markerne i såsæsonen. De betragtes som skadedyr, der jages. Skadedyr