Kategorier
Fuglene

Goshawk

Goshawk

Man regner med, at høgeens seksuelle dimorfisme, bestående af forskellige kropsstørrelser, det er resultatet af tilpasning til biotopens ernæringskapacitet. Hanen fanger spurvene i de tætte trætoppe. En større og stærkere kvinde end ham kan være interesseret i en and, en kanin eller en hejre. Høgenes mad er pattedyr og fugle. I nogle regioner dominerer fugle i kosten. Nogle lande behandler høgen som en vildtart, da det forårsager alvorlige skader på fasanhuse og andegårde. I ynglesæsonen er alle haukarter dog beskyttet, og i tilfælde af spurvehakker og høge understøttes den etiske begrundelse af biologiske argumenter. Reden er godt skjult højt på toppen af ​​træet. Høgene dækker konstant sine kyster med grønne grene.

Kvinden holder ud 3 gør 4 grønlige hvide æg (6). Inkubationsperioden spænder fra 35 gør 38 dage. Den unge luge i flere dage, fordi kvinden begynder at græde efter lægning af det andet æg. Efter at de er født i verden, er de følsomme over for kulde, og kvinden skal holde dem varme. Hanen jager og sørger for mad, som kvinden river i mindre stykker. Hanen leverer også byttet senere, når kvinden allerede er på jagt efter sig selv. Hvis kvinden dør, mens ungerne stadig ikke kan rive mad, er dømt til at sulte ihjel, fordi hanen giver tilstrækkelig mad, men han kan ikke forberede det.

Jagtområdet på et par høge dækker området fra 12 gør 19 km². Høgen bor i skovområder i Europa, Central- og Nordasien og Nordafrika. Den voksne høg ligner en spurvhøg (1), for dens fjerdragt har samme farve. Hunnens vingefang er 120 cm, og hanen er op til en meter. Etårige høge har en brunlig pels. Den okkerfarvede mave er oversået med aflange små brunlige pletter (2). Under flyvning kan du se korte, brede og stumpe vinger og en lang hale med fire striber (3). Toppen af ​​næbbet er let buet. Dette kaldes. "Feston" (4). Fingrene er tippet med stærke kløer (5). Beskyttede arter.