Kategorier
Fuglene

Kejserlige ørn

Kejserlige ørn

Rovfugle spiser store mængder mad hver dag, fordi de bruger meget energi på flugt. Små arter spiser proportionalt mere end store: pustułka, vejer 180-210 g, har brug for en dag 50 g mad (2—3 feltmus), som er 25% hendes kropsvægt. Kejserlige ørn, mindre end den gyldne ørn, vejer 3,5-4 kg og bruger dagligt 500 g kød, hvilket er lige så meget som hunden, der vejer. Denne daglige portion kød overstiger ikke 11-14% af dets kropsvægt. Rovfugle river deres bytte i mindre stykker, som de sluger med fjer, hår og knogler. Større stykker fordøjes delvist i spiserøret, inden de passerer ind i kirtelmaven, hvor de blandes med fordøjelsessaft. De formales derefter mekanisk i muskelmaven. Nogle rovfugle, som gribbe, de fordøjer endda knogler, men de fleste af dem returnerer ufordøjede rester (pellets), hvis analyse gør det muligt at bestemme sammensætningen af ​​maden. Den kejserlige ørn lever hovedsageligt af fangede mellemstore pattedyr, fugle, men også frøer, insekter og ådsel.

Kejserlige ørn bor i det sydlige Spanien, Sydøsteuropa, Balkan og Lilleasien. I øst når den Mongoliet og det sydvestlige Indien. I Europa er det strengt beskyttet, som alle andre arter af ørne.

Den kejserlige ørn bygger en rede højt i et træ. Det er en stor struktur lavet af grene. Dens diameter er 80-130 cm.

I april lægger kvinden 2-3 grålig æg med kastanjepletter. Den unge luge efter 43 dage. Forældre fodrer dem i 8-11 uger, hvorefter de er i stand til at forlade reden og besætte området i området efter deres forældres mønster.

Kejserlige ørn har brun-sort fjerdragt, at være nakken, hals og skuldre er strågule. Med alderen bliver disse lyse dele af hans klæder hvide (1). Under flyvning kan du se dens mørke mave med fem eller syv lysegrå striber (3).

Halen ender med en mørk stribe. Ung (2) de er cremegule i starten, derefter til brune og gule pletter. Den kejserlige ørn flyver på samme måde som den gyldne ørn (4).

Beskyttede arter.