Kategorier
Dyr

brun bjørn – Ursus arctos

brun bjørn – Ursus arctos

Den brune bjørn blev tidligere fundet i det meste af Europa, Asien, Nordamerika og Afrika. I dag er dets europæiske befolkning kun grupperet i få regioner, men ifølge opgørelsen af 1980 år viser deres befolkning en let opadgående tendens. I otte europæiske lande var det overbelastet 9580 enkeltpersoner (mens w 1952 der var kun et år 2280), af hvilken 5700 bor i Rumænien og 2600 i Jugoslavien.

Den brune bjørn er altædende. Forlad deres hul om foråret - hulen, hvor han hvilede i 90-120 dage, ikke faktisk dvale, først kastes det på slagtekroppe af dyr, der døde i efteråret og vintersæsonen. Jægere drager fordel af dette, for at lokke ham: de placerer kødko nær hans skjulested. Så venter de på, at bjørnen ankommer i baghold, tiltrukket af lugten af ​​rådnende kød. Udover slagtekroppen spiser bjørnen villigt andre typer mad: haha, snegle, insekter, små hvirveldyr. Nogle bjørne kan endda fange fisk. De supplerer denne kødmad med blåbær, planteknopper og unge skud, rodletter, knolde og svampe. Der er dog individer, som har den vane at levere fersk kød til kvægbesætninger. De er skadelige og farlige og bør fjernes. Bjørne lever alene på et område på flere tusinde hektar. En måde at markere dit område på er at skrabe barken af ​​træerne (2). De supplerer denne visuelle advarsel med lugten af ​​deres egen urin.

brun bjørn det er et rovdyr af ærefrygtindgydende dimensioner: dens længde er 150-250 cm, og legemsvægt 120-400 kg. Farven på hans kjole er meget forskelligartet: undtagen brune individer (1) der er grå bjørne, rødlig eller næsten sort. Bjørnen er et reaktionært dyr: hans fodaftryk er som et menneskeligt fodaftryk (3). Der er et spor af hans forpote 28 cm i længden, bagben, større - 30 cm (4). Ruja forekommer i april-maj, strækker sig nogle gange indtil juni. En reel graviditet varer 8-10 uger, men på grund af skiftet i embryoimplantation føder kvinder 7-9 måneder efter befrugtning.

I slutningen af ​​sommeren udvikler kvinden et fedtlag på 7-15 cm tykt under nakkehuden. Han tilbringer vinteren i hulen, derefter - mellem december og februar - føder 2 gør 4 ung, næsten på størrelse med en lemming. De små forlader ikke deres skjulested før 3-4 måneder.

Beskyttede arter.