Kategorier
Fuglene

Jay – Garrulus glandarius

Jay – Garrulus glandarius

Jægere undgår jays, denne skovvagt, som ved at se en mand eller et rovdyr udsende alarmerende skrig - knirkende og hæs "shrak-schrak", advarer ikke kun sine medmennesker, men også af alle skovens indbyggere. Således ødelægger det ofte jægerens glæde, der kommer tilbage uden et trofæ. Jay kan også efterligne andre fugles stemmer: offentliggør f.eks.. en hård og ynkelig "pia-pee" stemme som en musvåge.

Som en skovfugl, Jay lever især i nåleskove over hele Europa. Det er oftere til stede i de nedre dele af bjergene, hvor det vises op til højden 1400 m. Dens befolkninger er ret tætte i hele dens eksistenszone, hvor der er fundet mange geografiske racer.

Jay det er altædende, ligesom andre korvider. Om foråret og sommeren er det primært insektædende, dog foragter han ikke æg og kyllinger fra andre fuglearter. Om efteråret og vinteren skifter det til planteføde. Det lever hovedsageligt af agern og bøgetræer, som han undertiden skal se langt væk. Hendes hals har en lomme, hvor den kan transportere fem til syv agern. Han skjuler og opbevarer den opnåede og bragte mad til værre tider. Bardzo często nie potrafi odnaleźć swoich schowków iw ten sposób przyczynia się mimowolnie do rozsiewania dębów, bøg og andre træer.

Jayen bygger en rede i det tætte baldakin. I april eller maj lægger kvinden 5 gør 7 jaj (3) svarende til skattenes æg. Unge jays klækkes efter 16-17 dages inkubation.

Jay (1) det er på størrelse med en skildpaddedue. Dens ret farverige fjerdragt er ikke særlig kontrasterende. Det er kendetegnet ved flere vingefjer, som er blå, med sorte og hvide striber. I nogle lande dekorerer jægere deres hatte med det. Det har et tip på hovedet, der hjemsøger dig, når du er nervøs. Dens sorte hale adskiller en snehvid rumpe fra den grårosa torso. Sorte whiskers vokser ved bunden af ​​næbbet. I flugt (2) du kan tydeligt se dens hvide rumpe og blå vingefjer med en sort-hvid tegning.

Der er ingen jagt.