Kategorier
Dyr

Wilk

Wilk

Den største repræsentant for hundefamilien - kropslængde, inklusive halen, op til 1, 9 m. gråt hår, gråbrun eller sort. Hannens vægt er 40-60, mens hunnen 30-50 kg. Halen er lang og luftig med en tot sort hår, den såkaldte. violet kirtel. Den lever i store skovkomplekser. Han bor i individuelle grupper - pakker, ledet af den såkaldte. for alfa, hanbasior og hun vadefugl. Det gennemsnitlige antal individer i flokken er fra 4-6 enkeltpersoner. Ud over det dominerende par inkluderer flokken deres afkom fra sidst 2-3 flere år, såvel som personer relateret til dem, sjældnere uden relation. Der er et strengt defineret hierarki i ulveflokken. Gruppen ledes af det førnævnte alfa-par, efterfulgt af beta-individet (værge), derefter successivt - underordnede individer, omega individ og hvalpe, der er uden for hierarkiet. Grundlaget for ulvens kost er store hovdyr - hjorte, hjorte og vildsvin, som de jager sammen med hele gruppen. Når der ikke er nok store hovdyr i habitatet, kan de dræbe: harer, trykker på, jenoty, bævere, fugle; spise ådsler og planteføde. Husdyr repræsenterer kun 2-3% hel mad. Ulve fører en omvandrende livsstil, der dækker en gennemsnitlig afstand 20 km om dagen. Kun under fødslen og opdragelsen af ​​ungerne bliver de længere ét sted. Så er deres husly en hule, et sted under en rende eller andet gemmested. Kun det dominerende par har ret til at formere sig. De har et kuld om året, hvori er født af 4-6 unge, men kun nogle af ulvene har en chance for at overleve, som er bidraget af blandt andre rovdyrene, der jager dem og den voldsomme, lang vinter.

Unge ulve fødes i perioden fra marts til april. Efter hvalpene er født, forbliver vadefuglen i hulen, og gruppemedlemmerne giver hende og de udviklende hvalpe mad. Karakteristisk for disse rovdyr er kompleks social adfærd og den såkaldte. "Ansigtsudtryk". Ulve har perfekt udviklede sanseorganer - hørelse og lugt, og en bedre evne til at se i mørke og mørke sammenlignet med mennesker. Hver pakke har sin egen, veldefineret territorium, hvis periferi er markeret med afføring og urin samt intense ridser af underlaget. Udover duftsignaler kommunikerer ulve med hinanden gennem hyl, som i et skovområde er hørbart fra en afstand af ca 10 km. Strengen af ​​ulvespor i en lige linje kaldes snøring. Det er baseret på dette, at ulve, der går i en gruppe, bevæger sig efter hinanden, og enkelte individer en efter en sætter deres poter i sporene efterladt af ulven, der går foran ham. I europæisk lovgivning er ulven, ligesom bisonen, opført i Bernkonventionen - Konventionen om beskyttelse af arter af vilde europæiske fauna og flora og deres naturlige levesteder. I lyset af habitatdirektivet (92/43/EWG) er en prioriteret art, der kræver beskyttelse i form af at udpege særlige bevaringsområder (SÅÅÅ) den er derfor opført i bilag II til denne retsakt. Forhold vedrørende import og eksport af truede arter fra landet reguleres af de såkaldte. Washington-konventionen (CITES). Handel med ulvetrofæer kræver indgivelse af en passende ansøgning og indhentet tilladelse fra Miljøministeriet! I Polen er ulven underlagt streng artsbeskyttelse i henhold til loven af 16 April 2004 om naturbeskyttelse (Dz. U. 2013, Ingen 103 vare. 627). På grundlag af bekendtgørelse fra miljøministeren af 12 oktober 2011 r. om beskyttelse af dyrearter (Dz. U. 2011 Ingen 237, vare. 1419), der etableres periodiske beskyttelseszoner omkring ynglepladserne (500 m) gyldig til tiden 1.04-31.08. En art tæt på trussel inkluderet i "Polish Red Book of Animals".

Ulveovervågning udføres på grundlag af registrering af spor af tilstedeværelsen af ​​dette rovdyr. De giver uvurderlig information: spor i sneen, poteaftryk efterladt i mudder og sand, troperne, ekskrementer, spor af urinmærkning, ridser og huler fundet, huler, spor af ofrenes rester, samt data fra kamerafælder. De mest nøjagtige data om en populations genetiske variabilitet opnås med DNA-analyse af fæces, det er dog en meget dyr metode i betragtning af det, at der skal indsamles flere hundrede prøver, at din forskning er meningsfuld. Sådanne forskningsarbejder blev blandt andet udført i det vestlige Polen i 2002-2010 Foreningen for Natur "Ulv". Ifølge ulve tælle handling af 16 januar i år. udført af det regionale direktorat for miljøbeskyttelse i Szczecin, med deltagelse af ansatte i Drawieński National Park, Skovafdelinger og Regionale Direktorater for Statsskovene i Szczecin, I Szczecinek og Piła, ca 40 ulve. Deres forekomststed er skovdistrikter: Drawsko, Borne Sulinowo, Chernobor, Wałcz, Człopa, Tuczno, Głusko, Drawno, Mieszkowice, Chojna, og Goleniów og Rokita. Overvågning af befolkningsstatus var baseret på sporing. Areal, på hvilke ulve der forekommer i Vestpommerns voivodskab, er præsenteret på vedlagte kort (grave. 1).

Grave. 1 Området med ulveforekomst i Zachodniopomorskie voivodship på baggrund af individuelle skovdistrikter og beskyttede områder