Luokat
Linnut

Brändi

Brändi

Brändi, czernica, vaahto, mustan ja ruskean ankanpoikien joukossa on sukellus-ankkoja. Toisin kuin pinta-ankat, ne uivat täysin vaakasuorassa asennossa, syvälle upotettu vartalo ja pieni, hännän ulkoneva hieman veden yläpuolella. Heidän päänsä ovat pyöreät ja suuremmat kuin muut ankkalajit, ja nokka on lyhyt. Ravinnoksi he sukeltavat ja etsivät mutaista pohjaa, ne voivat kuitenkin pysyä veden alla pitkään. Lentääkseen heidän täytyy juosta veden päällä, sitten he lähtevät vinosti ylöspäin. Suurin osa peilistä on mustavalkoinen, joskus ei kovin vastakkaisia. Päinvastoin kuin pinta-ankat, sukellus-ankkojen jalat ovat kauempana taaksepäin, mikä saa heidät kellumaan kävelemisen aikana. Sormet on liitetty pitkälle kehittyneellä kalvolla. Ensimmäisellä sormella on kova reunus.

Brändi pesii Euroopan lauhkeassa ilmastovyöhykkeessä, Aasia ja Pohjois-Amerikka. Se on muuttolintu. Suurin osa Euroopan väestöistä menee Välimeren alueille ennen talvea. Palattuaan, jo ennen nivelten sulamista, muodostaa pareja. Huhtikuun lopussa ja toukokuun aikana naaras rakentaa kiinteän pesän suoraan veden äärelle, hyvin piilossa ruokoihin ja ruohoihin. Inkuboinnin aikana se täyttää pesän vatsastaan ​​kynnetyllä ruskealla tai harmaalla nukalla. Se kestää 7 tehdä 12 jaj, kukin painaa noin 80 g. Joskus kaikkien pesässä olevien munien paino ylittää hänen ruumiinpainonsa (se on 750-1000 g). 23-24 päivän kuluttua poikaset kuoriutuvat, jonka naaras johtaa veteen.

Uros tuotemerkit voidaan helposti tunnistaa parittelupuvustaan. Jopa kaukaa hänen suuri ruskeanpunainen pää on näkyvissä, vastakohtana mustalle rintakehälle ja harmaalle vartalolle (1). Lennon aikana näet harmaat siipitasot ja mustan takan. Peili on vaalean pehmeästi merkitty nauha siipien takaosassa (2). Naaras on vaaleanruskea ja harmaa-ruskea takki (3). Nuorten päiden nukka on kellertävää, pilkullinen, ruskeat täplät päässä ja takana (4). Päät ruokkivat kasvien ja eläinten ruokaa. Sitä etsittäessä he sukeltavat 1-15 metrin syvyyteen. 12-16 jäävät veden alle, ja joskus jopa 30 s. Rehujen aikana, peräkkäisten sukellusten välillä, ne lepäävät 4-6 sekuntia. Riista lintu.