Luokat
Linnut

Grzywacz

Grzywacz

Linnut, joiden nuoret ovat poikasia, heidän on ruokittava heitä jonkin aikaa. Ensimmäisten päivien aikana he tuovat heille goiterissa aiemmin pehmennetyt aihiot, siksi nuoret syövät aluksi ennalta pilkottua ruokaa. Myöhemmin heidän ruoansulatuskanavansa tottuvat sulattamaan suuremmat ja kovemmat kappaleet. Harjatut koirat ovat yksiavioisia. Molemmat vanhemmat poikasivat munansa ja ruokkivat lapsiaan, kuten muutkin Euroopan kyyhkyset, nokasta nokkaan, maitohappoainetta, jonka erittyvät goiterissa olevat rauhaset. Myöhemmin he tuovat heille jyviä ja hyönteisiä, myös pilkottu struuma. Grzywaczia on melkein kaikkialla Euroopassa. Rakentaa alkeellisia pesiä puihin, pienestä, kuivia oksia (4), sotkeutunut epäjärjestyksessä kyllä, jonka voit joskus nähdä pohjan läpi 2 valkeahko munat. Naaras kantaa jopa kolme kertaa vuodessa, hän munii ensimmäiset munaerät huhtikuussa, heti kun höyry on palannut talvialueilta Lounais-Euroopasta. Kaksi viikkoa kuoriutumisen jälkeen nuoret lähtevät pesästä ja istuvat vierekkäisillä oksilla, sillä he eivät voi vielä lentää hyvin. Naaras jättää jälkeläiset urokselle, joka huolehtii nuorista 4 tehdä 5 viikkoa. Tänä aikana naaras rakentaa uuden pesän, jossa hän munii jälleen.

Metsästää harjasta koiraa, metsästäjä yrittää päästä mahdollisimman lähelle puuta, jolla nämä kyyhkyset ovat tottuneet istumaan, tai istutetaan lähellä paikkaa, johon he tulevat syömään tai juomaan.

Aikuinen harja on tummanharmaa.

Se tunnistaa valkoisista pisteistä kaulassa (1). Nuorilla harjakoirilla ei vielä ole näitä pisteitä, ja heidän kaulansa ovat tasaisesti harmaita vuoden ikään saakka (2). Lennon aikana harjakoira voidaan tunnistaa siipiensä valkoisesta raidasta (3), näkyvä jopa levossa ja hännän mustaa reunaa pitkin. Riista.