Luokat
Linnut

Kanahaukka

Kanahaukka

Uskotaan, että haukkojen seksuaalinen dimorfismi, koostuu erikokoisista rungoista, se on seurausta sopeutumisesta biotoopin ravintokykyyn. Uros tarttuu varpaisiin tiheisiin puiden latvoihin. Häntä suurempi ja vahvempi naaras voi olla kiinnostunut ankasta, kani tai haikara. Haukkien ruoka on nisäkkäitä ja lintuja. Joillakin alueilla linnut ovat pääasiassa ruokavaliossa. Jotkut maat käsittelevät haukkaa riistalajina, koska se aiheuttaa vakavia vahinkoja fasaanitaloille ja ankkatiloille. Siitoskauden aikana kaikki haukkalajit ovat kuitenkin suojattuja, ja varpunhaikojen ja haukkojen kohdalla eettistä perustetta tukevat biologiset argumentit. Pesä on hyvin piilossa korkealla puun huipulla. Haukat peittävät rantansa jatkuvasti vihreillä oksilla.

Nainen kestää 3 tehdä 4 vihertävän valkoiset munat (6). Inkubaatioaika vaihtelee 35 tehdä 38 päivää. Nuori kuoriutuu useita päiviä, koska naaras alkaa hautua toisen muninnan jälkeen. Syntyessään maailmaan he ovat herkkiä kylmälle, ja naisen on pidettävä heidät lämpimänä. Mies metsästää ja toimittaa ruokaa, jonka naaras repii pienemmiksi paloiksi. Uros toimittaa saaliin myös myöhemmin, kun naaras metsästää jo itseään. Jos naaras kuolee, kun pennut eivät silti pysty repimään ruokaa, ovat tuomittuja kuolemaan nälkään, koska uros tarjoaa riittävästi ruokaa, mutta hän ei voi valmistaa sitä.

Haukaparin metsästysalue peittää alueen 12 tehdä 19 km². Haukka asuu metsäisillä alueilla Euroopassa, Keski- ja Pohjois-Aasia sekä Pohjois-Afrikka. Aikuinen haukka muistuttaa varpushaukkaa (1), sillä sen höyhenpeite on samaa väriä. Naisen siipien kärkiväli on 120 cm, ja uros on enintään metri. Yhden vuoden ikäisillä haukoilla on ruskehtava takki. Okranvärinen vatsa on täynnä pitkänomaisia ​​pieniä ruskehtavia täpliä (2). Lennolla näet lyhyitä, leveät ja tylpät siivet ja pitkä pyrstö neljällä raidalla (3). Nokan yläosa on hieman kaareva. Tätä kutsutaan. "Feston" (4). Sormet on kallistettu voimakkailla kynsillä (5). Suojatut lajit.