Luokat
Linnut

Keisarillinen kotka

Keisarillinen kotka

Petolinnut kuluttavat päivittäin suuria määriä ruokaa, koska he käyttävät paljon energiaa lennon aikana. Pienet lajit syövät suhteellisesti enemmän kuin suuret: pustułka, paino 180-210 g, tarvitsee päivän 50 g ruokaa (2—3 kenttähiirtä), mikä on 25% hänen ruumiinpainonsa. Keisarillinen kotka, pienempi kuin kultakotka, painaa 3,5-4 kg ja kuluttaa päivittäin 500 g lihaa, mikä on yhtä paljon kuin harjakoira painaa. Tämä lihan päivittäinen annos ei ylitä 11-14% sen painosta. Petolinnut repivät saaliinsa pienempiin paloihin, jonka he nielevät höyhenillä, hiukset ja luut. Suuremmat kappaleet pilkotaan osittain ruokatorvessa, ennen kuin ne kulkevat rauhasmahan, missä ne sekoitetaan ruoansulatuskanavan mehuihin. Sitten ne jauhetaan mekaanisesti lihaksen vatsaan. Jotkut petolinnut, kuten korppikotkat, ne jopa sulavat luita, mutta suurin osa heistä palauttaa sulamattomia jäämiä (pelletit), joiden analyysin avulla voidaan määrittää ruoan koostumus. Keisarillinen kotka ruokkii pääasiassa pyydettyjä keskikokoisia nisäkkäitä, linnut, mutta myös sammakoita, hyönteiset ja lihan.

Keisarillinen kotka asuu Etelä-Espanjassa, Kaakkois-Eurooppa, Balkanilla ja Vähä-Aasiassa. Idässä se saavuttaa Mongolian ja Lounais-Intian. Euroopassa se on tiukasti suojattu, kuten kaikki muutkin kotkalajit.

Keisarillinen kotka rakentaa pesän korkealle puuhun. Se on suuri oksista tehty rakenne. Sen halkaisija on 80-130 cm.

Huhtikuussa naaras munii 2-3 harmahtavaa munaa, joissa on kastanjapilkkuja. Nuori luukku jälkeen 43 päivää. Vanhemmat ruokkivat heitä 8-11 viikon ajan, minkä jälkeen he voivat jättää pesän ja miehittää alueen alueella vanhempiensa mallin mukaisesti.

Keisarillinen kotka on ruskea-musta höyhenpeite, on niska, kaula ja hartiat ovat olkikeltaisia. Iän myötä nämä hänen vaatteensa kirkkaat osat muuttuvat valkoisiksi (1). Lennon aikana näet sen tumman vatsan viidellä tai seitsemällä vaaleanharmaalla raidalla (3).

Häntä päättyy tummaan raitaan. Nuori (2) ne ovat aluksi kermanvärisiä, sitten ruskeaksi ja keltaiseksi pilkuksi. Keisarillinen kotka lentää samalla tavalla kuin kultakotka (4).

Suojatut lajit.