Luokat
Eläimet

Katkarapu – Rupicapra

Katkarapu – Rupicapra

Säämiskät löytyvät vain vuorilta, korkeudesta 1000 tehdä 2500 m. s.p.. Voit tavata hänet Alpeilla, Pyreneillä, Italian Abruzzo Apenniinit, Karpaateilla, Romaniassa, Tšekkoslovakian ja Balkanin massiivilla, Vähä-Aasiassa ja Kaukasuksella. Säämiskät on mukautettu kiipeämään jyrkkiä seiniä, paksu ja jäinen rinne. Hänen ruumiinsa on voimakkaasti lihaksikas, raajat kuivina, suhteellisen lyhyt. Racicella on terävät reunat, jotka ovat kovia, hieman pidennetty, muodostaen terän, jonka avulla eläin voi kiivetä pienintä reunusta kohti. Säämiskän liikkuvuus ja kyky arvioida etäisyyksiä ehdottoman tarkasti ovat hämmästyttäviä. Isorokko He suorittavat helposti seitsemän metrin hyppyjä eivätkä pelkää hypätä useita metrejä alas. Säämiskän jalanjälki (3) muistuttaa vuohen jalanjälkeä: se on muodoltaan pitkänomainen ja 5-6 cm pitkä. Eturaajojen jälki on kiilamainen, ja takimmaiset lähellä soikeaa. Vuohen kävelyn tai juoksun jättämä polku näyttää aivan kuin peurareitti. Molemmilla sukupuolilla on pystysuorat sarvet (niin kutsuttu. oikein). Naaraspuoliset sarvet ovat hieman sirppimäisiä (4), uros sarvet (peite) ne ovat takaisin kaarevia; niiden päät voidaan taivuttaa 180 ° asti (5). Sarvien muoto ei kuitenkaan ole luotettava tapa erottaa urosta naispuolisesta. Aikuiset miehet painavat 35-50 kg, ja naaras painaa vain 30-40 kg. Uros-säämiskä on 130-140 cm pitkä ja 80 säkäkorkeus cm.

Kesämekko säämiskät se on ruskea-punainen ja musta, selkeällä raidalla (2) juoksevan eläimen selän yli. Sileät hiukset eivät ylitä 3 cm pitkä, melkein mustana (1) talvipuvussa takana olevat hiukset voivat olla jopa 20 cm pitkä.

Lämpö alkaa marraskuun toisella puoliskolla ja päättyy joulukuun puolivälissä.

Tänä aikana miehet taistelevat toisiaan vastaan ​​ja laihtuvat nopeasti, koska he syövät huonosti. Estrus jälkeen jotkut heistä eivät palauta alkuperäistä painoaan ja kuolevat talvella. Raskaus jatkuu 26 viikkoa. Katkarapu yleensä synnyttää yhden vuohen. Ennen sitä naaras siirtyy pois laumasta ja palaa kahden kuukauden kuluttua, vaikka vuohi voi seurata häntä vain kahden tunnin kuluttua. Suojatut lajit.