Luokat
Linnut

Varpunen haukka

Varpunen haukka

Päiväsaalisten metsästystekniikka riippuu metsästettyjen eläinten käyttäytymisestä ja ympäristön tyypistä, jossa uhri asuu. Kalju kotka ja kalasääski kalastavat, ja kotka asettaa saaliinsa kohoamaan korkealle ilmalle, sitten hän sukeltaa kaappaamaan sen. Haukka saa lintu kiinni lennossa ja tulee hyvin harvoin maahan. Mehiläissyöjän ruokavalio on kuvattu edellisessä artikkelissa.

Varpunen haukka, niin, kuin haukka, tarttuu uhri lennon aikana. Se istuttaa itsensä puiden latvoihin tai hiipii oksiin, pudota avuttomaan saaliin. Lyhyet siivet ja pitkä häntä, jota varpushaukka voi kehittää, ne antavat hänen tehdä tarkkoja liikkeitä ja salamannopeita nousuja. Pitkillä kynsillä päättyvillä sormillaan se saa lintuja lennossa, harvemmin maassa. Jos hänen hyökkäyksensä epäonnistuu, hän yleensä luopuu saaliin jahtaamisesta, koska se ei kykene kehittämään suurta nopeutta pitkiä matkoja ja ruokkii vain pieniä lintuja, joiden koko vaihtelee varpusta kyyhkyseksi tai paskaniksi, mitkä ovat 98% hänen ruokansa.

Varpunen haukka on laji, jota esiintyy melko runsaasti, pesivät Euroopan metsissä ja suuressa osassa Siperiaa. Talvivaivojen jälkeen varpunenhaavat palaavat lisääntymispaikoilleen maaliskuussa. Se ilmestyy pesään toukokuussa tai kesäkuussa 4 tai 6 jaj. Po 33 nuori kuoriutuu inkubointipäivinä. Pesittäjinä, he lähtevät pesästä 4-5 viikon kuluttua.

Seksuaalinen dimorfismi ilmenee pallo höyhenissä ja kooissa. Uros (1) se on pienempi kuin naaras. Hänen ruumiinpainonsa on noin 140 g, ja siipien kärkiväli 60 cm. Se muistuttaa kättä höyhenen väriltään ja kooltaan. Selkä on tummanharmaa, punertava vatsa, jossa aaltoilevat harmaat viivat ja punaiset haaremihousut. Lennon aikana se voidaan tunnistaa lyhyistä pyöristetyistä siipistä ja pitkästä hännästä, jossa on neljä tummanharmaa raitaa (3). Lennossa oleva naaras näyttää samalta (4), mutta se on painavampi: sen massa on noin 100 g suurempi kuin uros. Sen siipien kärkiväli on noin 75 cm, vatsa on valkeahko (2). Sparrowhawk-munat ovat suonet ruskeat, harmaa ja violetti (5). Suojatut lajit.