Luokat
Eläimet

Eurooppalainen jänis – Lepus europaeus

Eurooppalainen jänis – Lepus europaeus

Jänis on tunnettu viljeltyjen peltojen ja metsien asukas suuressa osassa Eurooppaa. Sen esiintymisalue päättyy pohjoiseen, Skotlannissa ja Skandinavian eteläosissa. Jänis löytyy myös vuorilta, Alpeilla, esim.. menee aina korkeuteen 3000 m. Euroopan ulkopuolella se asuu Lounais-Aasiassa ja Luoteis-Afrikassa. Noin kolmekymmentä vuotta sitten jäniksen populaation liike pohjoiseen kirjattiin–itään ja itään. Jänis elää yksin; se ei kaivaa reikää maahan, mutta se makaa pinnalla. Hän ei ole kovin aktiivinen päivällä, Hän lähtee ruokintaan vasta hämärässä.

Jänikset he kokoontuvat pieniin ryhmiin pysäköintijakson aikana (kiima-aika), jotka alkavat helmikuussa, ja jos se on lämmin - tammikuussa, ja jopa joulukuussa. Jos tänä aikana näet jänikset juoksemassa pelloilla, se tunnetaan, että ensimmäinen heistä on naaraspuolinen kissa, jota miehet jahtaavat parittelukauden aikana.

Jäniksen pariutumisaika kestää elokuuhun tai syyskuuhun. Tänä aikana naaras synnyttää 3-4 kertaa. Raskaus jatkuu 42 päivää, ja jokainen pentue laskee 2 tehdä 5 nuori. Nainen valitsee syntymäpaikan kuivana, hyvin suojattu paikka. Syntymän jälkeen nuoret voivat nähdä, niiden turkki on hyvin kehittynyt ja he lähtevät pesästä välittömästi. Joka vuosi naaras irtoaa keskimäärin 7 tehdä 9 nuori. Syntyessään hän ruokkii heitä maidolla, joka sisältää ne 24% lipidit. 2-4 päivän kuluttua hän jättää heidät. Kun nuoret kehittyvät, ovat hajallaan alueella. Tämän käyttäytymisen sanelee varovaisuus, sillä jos he olisivat pysyneet yhdessä, saalistajat (esimerkiksi.. lis) he voisivat puristaa ne kaikki pesästä kerralla.

Jänikset syövät luonnonvaraisia ​​ja viljeltyjä kasveja. Talvella se puree myös kuorta. Hänen ulosteet (bobki - 4) ovat tupakan värejä, Halkaisija 12-15 mm.

Sedge (hiukset) Eurooppalainen jänis (1) se on ruskea lukuun ottamatta korvien mustaa päätä (korvat) ja väistää yläosan (häntä), mikä on valkoista. Jänis on erinomainen juoksija. Se voi matkustaa monta kilometriä yöllä. Hänen hyppääminen (Takaraajat) ne ovat pitkiä ja vahvoja. Juoksun aikana hän asettaa ne etujalkojensa eteen (2). Juokseva jänis jättää Y-muotoisen polun, etumerkit ovat hyppytulosteita (3).

Puolassa jäniksille on sallittua vain ryhmäjahti ilman koiria. Muissa maissa ihmiset metsästävät pomykkaa tai koirien kanssa. Kauden alussa pelletit nro 6 tai 7, ja lopussa käytä laukausta nro 4.