Luokat
Linnut

Kultainen kotka

Kultainen kotka

Perheessä haukka-kotkat - voiman ja kuninkaallisen arvokkuuden symboli - ovat erillinen ryhmä. Kultakotka ei ole lintujen kuninkaan otsikko, vaikka hän on lentomestari. Hän osaa käyttää ilmavirtauksia ja matkustaa pitkiä matkoja (tehdä 13 km) räpyttämättä siipiäni. Kun ruumiinpaino on 3,5–4,5 kg, se liukuu nopeudella 150–190 km / h, ja kun jänis hyökkää, lisa, groundhog, tai nuori säämiskä, voi saavuttaa nopeuden 320 km / h. Sen siipien kärkiväli ylittää kaksi metriä. Kultakotka odottaa saaliinsa kohoavan hyvin korkealle, ja hänen täydellisen näkökykynsä avulla hän voi havaita kenttähiiren tuhannen metrin korkeudesta. Aiemmin kultakotkat pesivät jopa matalilla vuorilla, mutta ihmisen ajamana he siirtyivät vähemmän saavutettavissa oleviin korkeuksiin.

Harvat kultakotkat, joka onnistui selviytymään, he pesivät Alpeilla tänään, Karpaateilla, Skandinaviassa, Skotlannin ylängöllä, Iberian niemimaa ja Balkan. He asuvat myös suuressa osassa Aasiaa, Afrikka ja Pohjois-Amerikka. Talvimuuton jälkeen aikuiset rakentavat yleensä useita pesiä, joita he käyttävät lepoon tai, hajottaa saalis. Maaliskuun ja huhtikuun lopussa naaras munii kaksi munaa pesään kalliohyllylle tai puiden latvalle.. 40-45 päivän kuluttua nuoret kuoriutuvat yksi kerrallaan. He lähtevät pesästä noin kahdeksankymmenen päivän kuluttua. He saavuttavat sukupuolisen kypsyyden neljän ja kuuden vuoden iässä. Valitettavasti vain 1/6 nuoret kotkat saavuttavat tämän iän.

Kultainen kotka se on yksi Euroopan suurimmista petolinnuista. Aikuinen yksilö (1) siinä on tumma kastanjan höyhenpeite kultaisilla heijastuksilla niskassa ja pään takaosassa. Nuorilla on sama väri, vain häntä on valkoinen, reunalla musta raita, ja siipien alapinnalla suuri, valkoinen täplä (2). Aikuisen hännän kärki on hieman pyöristetty. Kultakotka lentää ja nousee vaakasuoraan (3), vahvat siivet. Siivekkeet ovat levinneet toisistaan ​​ja osoittavat ylöspäin. Sormet on kaarevat terävät kynnet, jolla he saaliin saaliin ja tappavat (4); he eivät koskaan pidä sitä nokassaan. Poikkeuksena on mehiläissyöjä, joka tarttuu ampiaiseen suoraan nokalla, niiden toukat ja munat.

Suojatut lajit.