Luokat
Linnut

Pintail

Pintail

Rukousnauha kasvaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Palearktisina lajeina Euroopassa se pesii pohjoisilla alueilla, ja Aasiassa tundravyöhykkeelle asti. Talvella se laskee Välimerelle, naapurimaihin Aasiaan ja Afrikkaan. Parit muodostuvat talvella, ennen siirtoa tai sen aikana. Ruusut rakentavat pesänsä hyvin piilotettujen ja runsaasti kasvillisten kosteikkojen läheisyyteen, suot ja lammet. Pitkä paritteluseremonia on samanlainen kuin sinisorsa. Se koostuu sarjasta poseja, rituaaliliikkeet ja erityiset kilat. Sarvipalojen lento parittelukaudella on myös ominaista: jotkut parit kehittyvät yhdessä veden yli, pitkillä S-muotoisilla taitetuilla kauloilla. Uros ja nainen etsivät paikkaa pesälle yhdessä, enimmäkseen piilossa vesiruokoihin ja samppuihin, ja vain naaras rakentaa ne, vuoraamalla ne kuivalla ruoholla ja omalla ruskeanharmaalla untuvalla. Istuimen ulkohalkaisija on 26 cm, sisällä 16 cm, noin syvyys 9 cm. Nainen kestää 8 tehdä 9 munat huhtikuun alussa, ja poikaset kuoriutuvat 22 - 23 päivän inkuboinnin jälkeen. Pesittäjinä he lähtevät nopeasti pesästä ja marssivat vapaasti, he ovat uimassa, he sukeltavat. Kuuden viikon kuluttua he saavuttavat tarvittavan koon lentämisen oppimiseen.

Luonnossa pintail se erottuu kahdesta piirteestä: se ei ole vain pienempi ja hienompi kuin sinisorsa, mutta myös kaikista ankoista; sillä on sen pisin kaula. Siinä on myös erittäin pitkiä ohjaamoja. Kaksinpelissä (1) ne ovat pidempiä kuin naisen häntä (2). Urospuolen pää on ruskea. Valkoisella kaulalla on kaksi valkoista sivuttaista sirppimäistä, kaarevaa kohtaa ylöspäin.

Lennon aikana (3) siipien ulkopuolella on vaaleanharmaita lentokoneita ja vihreä peili. Poikasien nukka ei ole kellertävää, tyypillinen muille vesilintujen poikasille (4). Rukousnauha syö kasvien ja eläinten ruokaa. Näiden komponenttien osuus muuttuu eri vuodenaikoina. Riista lintu.