Luokat
Linnut

Mehiläissyöjä

Mehiläissyöjä

Saalistajajärjestys voidaan määritellä homogeeniseksi petolintujen ryhmäksi, joka ruokkii muita lämminverisiä eläimiä. On kuitenkin saalista, jotka etsivät muuta ruokaa (joitain haukkoja). Kalju kotka tai kalasääski syö kalaa, harrierit ja käärmeitä syövät sammakot ja matelijat. Mehiläissyöjä asuu metsäalueilla kaikkialla Euroopassa (lukuun ottamatta Espanjan eteläosaa ja Italiaa sekä Pohjois-Skandinaviaa), se ruokkii hedelmiä eikä halveksi pieniä selkärankaisia. Lisäksi se kaivaa ampiaisien ja kimalaisten pesät vahvoilla kynsillään, hoitamaan näitä ampiaisia ​​kaikissa niiden kehitysvaiheissa. Joskus se kaivaa niin syvälle etsimään pesää, että metsänhoitaja voi olla väärässä ja myöntänyt, että reikä on ketun tai mäyrän työ.

Jäykkä ja kompakti höyhenpeite ja kovettuneet levyt peittävät kynnet (4) ne suojaavat täydellisesti mehiläissyöjää hyönteisten puremilta. Erityisen herkkä paikka, silmien ja nokan pohjan välissä, se on peitetty pienillä jäykillä, hilseilevillä höyhenillä, jotka suojaavat kuin kilpikonnan kuori.

Mehiläissyöjä rakentaa pesänsä puuhun. Palattuaan subtrooppisen Afrikan talvialueilta naaras munii kaksi punaista ja ruskeaa täplää munaa toukokuusta heinäkuuhun., jotka inkuboivat vuorotellen urosta 30 35 päivää. Pesittäjinä, nuoret mehiläissyöjät lähtevät pesästä 5-7 viikon kuluttua.

Se ei ole helppoa, jopa ennakkoluulottomalle tarkkailijalle, erottaa luonnostaan ​​mehiläissyöjä tavallisesta hiirestä tai villimäestä.

Kolme lajia ovat kooltaan melkein yhdenmukaiset ja niillä on samanlainen höyhenväri. Mehiläissyöjän siipien kärkiväli vaihtelee 125 tehdä 140 cm. Siipien ulkopinta on tasaisesti ruskea, ja sisäpinta ja vatsa on väriltään eri tavalla - luonnonvalkoisesta inkivääriruskeaan, kyllä, että on melkein mahdotonta löytää kahta henkilöä samalla höyhenellä (1). Sen pyöreä pää näyttää enemmän kyyhkysiltä (3). Lennon aikana mehiläissyöjä, toisin kuin hiirihaukat, ojentaa kaulansa eteenpäin.

Sen ruskea tai ruskeharmaa pyrstö päättyy leveään mustaan ​​raitaan, joka on erotettu vaalealla kahdesta tummemmasta, kapeammat raidat hännän juuressa (2).

Suojatut lajit.