Luokat
Linnut

Puchacz – Bubo bubo

Puchacz – Bubo bubo

Kotkanpöllö on yksinäinen, joka välttää sukulaistensa seuran. Päivän aikana se lepää upotettuna oksien tai kivien taustalle, ja yön tullessa hän lähtee metsästämään. Sen valtava varjo liukuu hiljaa taivasta vasten. Se saa saaliinsa lennon aikana tai jää kiinni puiden oksiin. Paremman puutteen vuoksi se tyytyy hiireen, orava tai punarinta. Suurella voimalla se voi kuitenkin hyökätä myös keskikokoisiin nisäkkäisiin (kissat, siilit, puristimet, borsuki, vuohet) ja isot linnut (hiirihaukat, haukat, ankkoja, riista). Hänen päivittäinen ruokailunsa on erittäin suuri, mikä selittää hänen yksinäisen elämäntavansa. Jos kotkapöllöitä olisi enemmän, he kilpailisivat edelleen keskenään eivätkä pystyisi ruokkimaan itseään. Tästä syystä kotkapöllöparit elävät kaukana toisistaan. Yhden parin alue kattaa useita neliökilometrejä. Se on istumaton lintu. Sitä esiintyy sekä vuoristossa, samoin kuin tasangoilla. Se pesii metsäalueilla ja kivien huipulla. Sitä esiintyy kaikkialla Euroopassa ja suuressa osassa Aasiaa ja Afrikkaa.

Tammikuussa pari puchaczy ilmestyy paikalleen, johon hän laittaa pesän. Hän merkitsee läsnäolonsa humalalla. Maaliskuun tai huhtikuun lopussa naaras makaa suoraan maahan 2 tehdä 4 valkoinen, melkein pallomaiset munat (kuten kaikkien pöllöjen kohdalla). Kotkanpöllömunalla on 50 mm paksuus ja 60 mm pitkä. Naaras kantaa viikon, sitten hän inkuboi munia 33 päivää. Nuoret kotkapöllöt on peitetty kellertävällä untuvalla (3). Pesittäjinä he lähtevät pesästä 7-8 viikon kuluttua.

Puchacz on Euroopan suurin pöllö. Aikuiset miehet painavat 2-3 kg, naaras on selvästi suurempi ja massiivisempi. Sen siipien kärkiväli on 160-180 cm (2). Kotkanpöllöllä on herkkä höyhenpeite, kultainen väri kastanjanruskea läiskillä, takana tummempi, kirkkaampi vatsassa. Kotkanpöllön silmät ovat värikkäitä oransseja, ja kummallakin puolella päätä hänellä on egrets (1).

Aiemmin metsästäjät käyttivät kotka pöllö metsästää muita lintuja. Se oli sidottu T-muotoiseen valtikkaan, ja metsästäjät piiloutuivat lähelle oksaista tehtyyn irtoa. Sieltä he ampuivat päiväsaalistajia ja variksia hyökkäämällä kotkanpöllölle. Nykyään tämä metsästystapa on kielletty, koska liian monia harvinaisia ​​saalistajia tapettiin, tällä hetkellä suojattu.

Suojatut lajit.