Luokat
Eläimet

ruskea karhu – Ursus arctos

ruskea karhu – Ursus arctos

Ruskeaa karhua esiintyi ennen kaikkea Eurooppaa, Aasia, Pohjois-Amerikka ja Afrikka. Nykyään sen Euroopan väestö on ryhmitelty vain muutamaan alueeseen, mutta inventaarion mukaan 1980 vuonna niiden väestö osoittaa lievää nousutrendiä. Kahdeksassa Euroopan maassa se oli ylikuormitettu 9580 yksilöitä (kun w 1952 oli vain yksi vuosi 2280), minkä 5700 asuu Romaniassa ja 2600 Jugoslaviassa.

Ruskea karhu on kaikkiruokainen. Lähdetään pesästä keväällä - pesä, jossa hän lepää 90-120 päivää, ei oikeastaan ​​lepotilassa, ensin se heitetään eläinten ruhoille, joka kuoli syksyllä ja talvikaudella. Metsästäjät hyödyntävät tätä, houkutella häntä: he asettavat lihalehmän lähelle piilopaikkaansa. Sitten he odottavat karhun saapuvan väijytykseen, hajoaa hajoavan lihan haju. Ruhon lisäksi karhu syö mielellään muun tyyppistä ruokaa: haha, etanat, ötökät, pienet selkärankaiset. Jotkut karhut voivat jopa saada kalaa. Ne täydentävät tätä liharuokaa mustikoilla, kasvien silmut ja nuoret versot, juuret, mukulat ja sienet. On kuitenkin yksilöitä, joilla on tapana toimittaa tuoretta lihaa nautakarjoille. Ne ovat haitallisia ja vaarallisia, ja ne on poistettava. Karhut elävät yksin useita tuhansia hehtaareja. Yksi tapa merkitä alueesi on kaavata kuori pois puista (2). He täydentävät tätä visuaalista varoitusta oman virtsansa hajulla.

ruskea karhu se on kunnioitusta herättävien ulottuvuuksien saalistaja: sen pituus on 150-250 cm, ja ruumiinpaino 120-400 kg. Hänen mekonsa väri on erittäin monipuolinen: paitsi ruskeat yksilöt (1) on harmaita karhuja, punertava tai melkein musta. Karhu on taantumuksellinen eläin: hänen jalanjälkensä on kuin ihmisen jalanjälki (3). Hänen etutassustaan ​​on jäänyt jälki 28 cm pitkä, takatassut, suurempi - 30 cm (4). Ruja esiintyy huhti-toukokuussa, joskus kesäkuuhun asti. Todellinen raskaus kestää 8-10 viikkoa, mutta alkion implantoinnin muutoksen vuoksi naiset synnyttävät 7-9 kuukautta hedelmöityksen jälkeen.

Kesän lopussa naaraalle kehittyy 7-15 cm paksu rasvakerros kaulan ihon alle. Hän viettää talven pesässä, sitten - joulukuusta helmikuuhun - synnyttää 2 tehdä 4 nuori, melkein lemmingin kokoinen. Pienet lapset jättävät piilopaikkansa vasta 3-4 kuukautta.

Suojatut lajit.