Luokat
Linnut

Kalasääski

Kalasääski

Yksi kotkien yleisistä piirteistä on niiden ruskea-musta tai ruskea väri, matalan kontrastin höyhenpeite, jotka voivat olla harhaanjohtavia lajien tunnistamisessa. Läpimurto kotkien värin yhtenäisyydessä on kirjava kalasääski. Mutta tämä ei ole ainoa erottava piirre. Ospreylla on neljäs kääntövarvas, eli kaksi sormea ​​takana (5). Eläintieteilijät loivat erillisen perheen saalistajien saalistajaryhmään kuuluville kaloille, sisältää yhden suvun ja yhden lajin.

Kalasääski on vahva lintu, paino 1,5-2 kg ja siipien kärkiväli 150-170 cm. Aktiivisella lennolla sen siivet ovat hieman taipuneet (4), ja samalla kun liukuu suoraan ja levisi leveäksi. Tämä kaunis, mustavalkoinen päiväsaalilintu pesii lähinnä Euroopan pohjois- ja itäosissa, harvemmin Etelä-Espanjassa ja Välimeren saarilla. Hän on erinomainen kalastaja. Niiden valtavat aukot halkaisijaltaan 1,5 m ja syvyys 2 m rakentuu korkeille puille lähellä vettä. Maaliskuussa tai huhtikuussa kalasääski-pari lähtee talvialueeltaan Afrikasta tai Etelä-Euroopasta ja palaa pesäänsä. Sen korjaamisen jälkeen naaras menettää 2-3 tummaa kastanjaa toukokuussa, täplikkäät munat. Nuoret kalat kuoriutuvat sen jälkeen 38 päivää, ja kahdeksan viikon kuluttua he lähtevät pesästä.

Rybołów voit tunnistaa pään ja tahraton valkoisen kehon alapuolen, kontrastina silmien ympärillä olevaan mustaan ​​raitaan ja tummaan, melkein musta takki (1). Osprey lentää hitaasti veden pinnan yli, joskus leijuen, aivan kuten kestrel, jonka avulla hän voi havaita kalan (2). Se sukeltaa sukeltamalla korkealta 50 m, siivet taitettu vartaloa pitkin ja kynnet ojennettuina eteenpäin (3). Sormet on käännetty pitkillä kaarevilla kynsillä; kynsien sisäpuoli on karkea, jonka avulla voit paremmin tarttua kalaan (5). Metsästyksen aikana kalasääski uppoaa joskus kokonaan veteen. Voi saada kiinni painoa enintään 2 kg. Se voi kalastaa vain kirkkaissa vesissä. Kun vesi on sameaa, metsästää pieniä selkärankaisia ​​tai nuoria lintuja. Suojatut lajit.