Luokat
Eläimet

Sarna – Capreolus capreolus

Sarna – Capreolus capreolus

Metsäkauris on Euroopan peuraperheen pienin. Metsäkauris elää metsäalueilla, mutta viime vuosina pelloilla on asunut pienempiä tai suurempia laumoja. Metsässä hirvet elävät yksin, viljeltyillä pelloilla he kokoontuvat löysästi (laumoja) joskus laskee 100 yksilöitä. Metsäkauris lähtee metsistä turistien lisääntyvän läsnäolon seurauksena, ja lauman asuminen avoimissa tiloissa takaa heille paremman turvallisuuden. Metsäkaurista löytyy melkein kaikkialta Euroopasta, asuu Aasian ja Kiinan kylmillä alueilla, mistä se menee Koreaan. Hänet löytyy usein Iranista, Irak ja Vähä-Aasia. Joissain maissa, esimerkiksi.. Saksan liittotasavallassa, sitä on hyvin paljon: se ammutaan siellä joka vuosi 600 000 saren. Niiden nahan ja lihan arvoksi arvioidaan 60 miljoonaa markkaa.

Suurimmat edustajat saren asuvat Keski-Aasiassa, niiden koko kasvaa siellä sekä itään että länteen esiintymisalueestaan. Länsi-Euroopassa peurat painavat 15-30 kg, Siperiassa melkein kaksi kertaa niin paljon. Eurooppalaisilla miehillä on 1 m pituus ja 70-80 säkäkorkeus cm. Heidän ruumiinsa muoto, pitkillä takajaloilla, se on mukautettu asumaan pensas. Lämpö heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin on paljon vähemmän julma kuin eurooppalaisten tai Virginian peurojen. Alkion viivästyneen implantoinnin vuoksi raskaus jatkuu 42 viikkoa. Touko- tai kesäkuussa vuohi synnyttää yhden tai kaksi lasta. Syksyllä lämpöä voi ilmestyä uudelleen, sitten raskaus on lyhyempi.

Kesämekko sarny (1) se on ruskehtavan punainen, parostki (sarvet) vuohella ne ovat lyhyitä, enimmäkseen toisen pään tyyppiä. Lokakuusta joulukuuhun vuohet kulkevat ilman sarvia. Vuohi ei käytä kaviot, lapsella on valkoisia täpliä (2). Talvella sarvet peitetään pensaikalla (iho verellä ja innervaatiolla), ja aikuisten mekko on ruskeanharmaa (3).

Hirvissä vanhat urokset irtoavat ensin kaviot ja pariutuvat ensin. Aikaisemmin he istuttavat myös sarvet nuorilta. Vanhat vuohet pudottavat kaviot lokakuussa ja uusien istuttaminen alkaa välittömästi. Scipul katoaa huhti- tai toukokuussa.

Nuorten vuohien sykli on viivästynyt siitä lähtien 2 tehdä 6 viikkoa.

Iän mukaan piikki erotetaan, toinen, kolmas, neljäs ja viides pää, jotka ovat hyvin harvinaisia ​​ja joissa jalkojen määrä ei kasva.

Vuohilla, vuohia ja lapsia metsästetään eri aikoina, erikseen ja yhdessä. Riista.