Luokat
Linnut

Jay – Garrulus glandarius

Jay – Garrulus glandarius

Metsästäjät välttävät paskiaisia, tämä metsäkello, joka, nähdessään miehen tai saalistajan, antaa hälyttäviä huutoja - räikeä ja käheä "shrak-schrak", varoittamalla paitsi hänen tovereitaan, mutta myös kaikista metsän asukkaista. Siten se pilaa usein metsästäjän mielihyvän, joka tulee takaisin ilman pokaalia. Jay voi myös jäljitellä muiden lintujen ääniä: julkaisee mm.. kova ja säälittävä "pia-pee" ääni kuin hiirihaukka.

Metsälintuna, paskiainen elää erityisesti havumetsissä kaikkialla Euroopassa. Sitä esiintyy useammin vuorten alaosissa, missä se näkyy korkeuteen saakka 1400 m. Sen populaatiot ovat melko tiheitä koko olemassaolovyöhykkeellä, josta on löydetty monia maantieteellisiä kilpailuja.

Jay se on kaikkiruokaista, aivan kuten muut korvat. Keväällä ja kesällä se on pääasiassa hyönteistä syövää, Hän ei kuitenkaan halveksi muiden lintulajien munia ja poikasia. Syksyllä ja talvella se siirtyy kasviruokaan. Se ruokkii pääasiassa tammenterhoja ja pyökkipuita, jonka hänen on joskus katsottava kauas. Hänen kurkussa on tasku, jossa se voi kuljettaa viisi tai seitsemän tammenterhoa. Hän piilottaa ja varastoi saadut ja tuotu ruokaa pahempiin aikoihin. Bardzo często nie potrafi odnaleźć swoich schowków iw ten sposób przyczynia się mimowolnie do rozsiewania dębów, pyökkipuut ja muut puut.

Kakkara rakentaa pesän tiheään puiden latvukseen. Naaras munii huhtikuussa tai toukokuussa 5 tehdä 7 jaj (3) samanlainen kuin harakka munat. Nuoret paskiaiset kuoriutuvat 16–17 päivän inkuboinnin jälkeen.

Jay (1) se on kilpikonna-kyyhkyn koko. Sen melko värikäs höyhenpeite ei ole kovin vastakkainen. Se erottuu useista siipihöyhenistä, jotka ovat sinisiä, mustavalkoisilla raidoilla. Joissakin maissa metsästäjät koristelevat hattuja sillä. Sen kärjessä on kärki, joka ahdistaa sinua, kun olet hermostunut. Sen musta pyrstö erottaa lumivalkoisen rumpun harma-vaaleanpunaisesta vartalosta. Mustat viikset kasvavat nokan pohjassa. Lennon aikana (2) voit selvästi nähdä sen valkoisen rumpun ja siniset siipihöyhenet mustavalkoisella piirustuksella.

Ei ole metsästystä.