Merganser Snakeskin

Merganser Snakeskin

Vesilinnut, joilla on lamellaarinen nokka, ankkaperheeseen kuuluva, jaetaan ankoihin käytännön syistä, Joutsenet, hanhet ja loaches. Traakialaisten ryhmän suurin edustaja, joita on kaikkialla Pohjois-Euroopassa, Aasia ja manner …

Musta merkki

Musta merkki

Kaikilla toistaiseksi kuvatuilla ankoilla oli enemmän tai vähemmän värikäs takki, erityisesti miehet, joilla on paritteleva höyhenpeite. Musta merkki on täysin musta. Hän on sukellus-ankka, kuuluu samaan perheeseen kuin Aythya ferina. Se pesii Pohjois-Euroopassa ja …

Peitto

Peitto

Ankkoja metsästetään lihan erinomaisen maun takia. Joissakin maissa jopa joidenkin lajien munat syödään, erityisesti haahka ja podgorzałka. Peitto, suurin eurooppalainen ankka, se on suojattu monissa maissa. Pohjoismaissa niitä metsästetään …

Ogorzałka

Ogorzałka

Suuri määrä ankkoja, joita metsästetään Länsi- ja Keski-Euroopassa syksyllä ja talvella, Hän tulee tänne talvikaudeksi kaukaisesta pohjoisesta. Ogorzałka kuuluu myös tähän ryhmään, sukellus ankka, jonka talvehtimisalueet sijaitsevat Itämeren rannoilla …

Czernica

Czernica

Se voi tuntua oudolta, että ankkojen höyhenpeite on aina kuiva, vaikka ne pysyvät vedessä. Syy tähän on yksinkertainen: ankat huolehtivat höyhenistä suojakerroksena. He käyvät kylvyssä joka päivä, mikä saattaa tuntua sinusta absurdilta …

Brändi

Brändi

Brändi, czernica, vaahto, mustan ja ruskean ankanpoikien joukossa on sukellus-ankkoja. Toisin kuin pinta-ankat, ne uivat täysin vaakasuorassa asennossa, syvälle upotettu vartalo ja pieni, hännän ulkoneva hieman veden yläpuolella. Heidän päänsä ovat pyöreät ja suuremmat kuin muut …

Litteä nenä

Litteä nenä

Ankkoissa litteä nokka soveltuu täydellisesti ruohon naposteluun, kerätä viljaa ja etsiä ruokaa vedestä. Se on itse asiassa kosketuselin: ankka avaa nokkansa ja luo tyhjiön sisälle nopeasti kielen liikkein, jonka avulla hän voi imeä seoksen …

Pintail

Pintail

Rukousnauha kasvaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Palearktisina lajeina Euroopassa se pesii pohjoisilla alueilla, ja Aasiassa tundravyöhykkeelle asti. Talvella se laskee Välimerelle, naapurimaihin Aasiaan ja Afrikkaan. …

Haapana

Haapana

Haapana, pienempi kuin ristisanatehtävä, hän antaa hengityksen vinkuvan äänen, josta se on nimetty. Talvella sitä esiintyy useimmiten Keski- ja Etelä-Euroopassa, se pesää pikemminkin Euroopan ja Aasian pohjois- ja itäosissa. Swistunit palaavat elinympäristöönsä vuonna muodostettuina pareina …

Sinivihreä

Sinivihreä

Teal pesii laajalla alueella, joka kattaa koko Euroopan (paitsi keskipäivää), Keski- ja Pohjois-Aasiassa ja melkein koko Pohjois-Amerikassa. Se ei ole kovin nirso ja sillä on vähemmän vaatimuksia ekosysteemilleen kuin sinisorsa. Palattuaan Etelä-Euroopan talvehtimisalueilta …