Luokat
Linnut

Teeri

Teeri

Metsä ja tedri ovat moniavioisia lintuja. Miehiä ympäröivät monet kanat, jotka ovat hajallaan metsässä tai nummilla. Pesäyksen aikana mustahiiri ei voi vartioida pesää näin, kuten yksiavioiset linnut tekevät. Joten hän osoittaa voimansa ja rohkeutensa muita miehiä ja naisia ​​kohtaan puolustamaan pientä areenaksi kutsuttu aluetta, missä ei ole pesää. Alkaa maaliskuussa, ennen auringonnousua, useita uroksia kerääntyy raivausalueelle, niityllä tai nummilla, hemmotella itseään upealla, mutta verettömät taistelut, erikoisten tanssivaiheiden mukana, asenteet ja kippis. Jokainen mies miehittää osan areenasta ja taistelee kaksintaistelua kilpailijoidensa kanssa, joka ylittää kuvitteellisen rajan. Vahvin teeri vie areenan keskelle. Mies on nuorempi ja heikompi, sitä enemmän sitä työnnetään areenan kauempiin päihin. Kokenein mies osoittaa etunsa aggressiivisemmin. Aiemmin juuri tästä syystä metsänvartijat ampuivat ensin aggressiivisimpia pitäen heitä liian väkivaltaisina ja ihottumattomina ikääntymisen vuoksi. Se ymmärretään vasta nyt, että vahvin uros ja täydellinen nasta ammuttiin. Puut ovat ainakin elossa 5 vuotta, kun ne saavuttavat huippukykyisen lisääntymiskykynsä. Tonttu on istumaton lintu. Esiintyy Pohjois-Euroopassa, Keski- ja Itä, aina Balkanille asti.

Nyt on tapahtunut merkittävä taantuminen teeri aiheuttama ihmisen puuttuminen luontoon. Metsänhoitajat yrittävät kasvattaa populaatiokokoa intensiivisellä suojelulla ja jalostuksella. Saksassa on saavutettu erinomaisia ​​tuloksia, ja Suomessa mustanorven hylkäämät alueet on asuttu onnistuneesti uudelleen. Teeri (1) se on melkein musta ja pienempi kuin metsi. Hännän muoto on tyypillinen, muistuttavat lyyraa. Hännän ohjaamot määrittävät linnun iän: nuorella yhden vuoden ikäisellä hiirellä ne ovat hieman kaarevat (5), kaksivuotiaana hieman enemmän (6), ja kolmevuotiailla ja sitä vanhemmilla ne ovat selvästi sirppimäisiä (7). Naaralla ei ole lyyrahännää, sen höyhenpeite on ruskea (2) niin, kuin poikaset (3), mikä 6 tehdä 10 luukut jälkeen 27 päivän inkubointia. Vaikeana talvena mustatorot hautautuvat lumeen, suojautua yökylmältä (4). Riista.