Luokat
Linnut

Viiriäinen

Viiriäinen

Euroopassa suurin osa riistalintuun kuuluvasta höyhenriistasta on istumatonta (metso, teeri, peltopyy). Jotkut lajit siirtyvät kausittain alueille, joilla on suotuisat ilmasto-olosuhteet (rock ptarmigan). Viiriäinen on ainoa riista, joka vaeltaa Välimerelle talvella. Se on yleistä kaikkialla Euroopassa; se pesää jopa Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Suurin osa palaa elinympäristöönsä maaliskuussa ja huhtikuussa, mutta jotkut naiset ilmestyvät vasta kesäkuussa. Joten korotus tapahtuu toukokuusta heinäkuuhun. Viiriäiset etsivät saman tyyppistä elinympäristöä kuin pelto, mutta viime aikoina he yleensä asuvat yhä korkeammalla. Ehkä he reagoivat tällä tavalla huonontuneisiin olosuhteisiin yksikulttuurien perustamisen jälkeen. Uros viiriäinen on yksiavioinen, ei välitä poikasista. Naaraspuolisen pesän perustamiseksi riisi tai sinimailanan kenttä riittää maahan, puristettiin muutamalla kuivan ruohon terällä. Munat ovat keltaisia ​​ja okra, tummanruskeat täplät (4). Viiriäinen on taitettu 7 tehdä 16, joskus jopa 18 munat kokonaispainolla 1000 g, eli suurempi kuin se painaa. Pienet viiriäiset kuoriutuvat 17-20 päivän kuluttua. Heidän untuva on ruskean ja punaisen sävyjä (3). Po 19 päivinä he voivat lentää, po 5 viikkoa aikuisen kokoon.

Ennen lähtöä, syyskuussa ja lokakuussa, Viiriäinen ravitsee voimakkaasti ihonalaisen rasvan muodostamiseksi. He syövät kasvi- ja eläinperäistä ruokaa.

Viiriäinen, pienin euroopan riista, se tuskin saavuttaa viikun koon. Molemmat sukupuolet eivät eroa höyhenensä väriltään. Heillä on hiekanvärinen viitta. Selkä on peitetty pienillä ruskeilla täplillä, rudymi, valkoinen ja musta. Vatsa on kastanjanvalkoinen. Miehellä on myös kurkku, joka on koristeltu mustalla tai kastanjakuviolla (1), josta naisella puuttuu (2) ja nuoria. Suojatut lajit.