Luokat
Linnut

Yhteinen hiirihaukka

Yhteinen hiirihaukka

Moderni metsästystiede käsittelee objektiivisesti petolintuja, koska tänään tiedämme, että ne ovat luonnossa olennainen osa ravintoketjua. Ilman heitä luonnollinen tasapaino häiriintyisi. On totuus, että yleinen hiirihaukka voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa epäsuotuisana ajankohtana heikentyneille pienriistoille. Siksi metsästäjät kokevat velvollisuutensa poistaa ne osittain. Viljelijät eivät ole tyytyväisiä tähän tosiasiaan, koska 96% tavallisen hiirihaukan ruoka on hiiriä. Nämä ristiriidat on ratkaistava kohtuullisella kompromissilla. Näiden havaintojen tulos johtaa, yleisesti, säätää hiirihaukkaa suurimman osan vuodesta.

Yhteinen hiirihaukka pesiä Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Rakentaa vaikuttavia pesiä puiden latvoille. Naaras munii huhti- ja toukokuussa 2 tehdä 3 harmaat täplikkäät munat, violetti tai ruskea. Nuori luukku jälkeen 33 päivän inkubointia. Molemmat vanhemmat huolehtivat ruokinnasta, mutta uros antaa ruoan ensin naiselle. Nuoret hiirihaukat lähtevät pesästä 6-7 viikkoa kuoriutumisen jälkeen. Pohjoisilla alueilla elävät sohvat muuttavat Välimerelle asti. Keski- ja Länsi-Euroopan väestöt elävät istumatonta elämäntapaa.

Karvainen hiirihaukka (Buteo lagopus), hieman suurempi kuin tavallinen hiirihaukka, viettää talven Keski- ja Länsi-Euroopassa.

Yhteinen hiirihaukka hän on isompi kuin varis. Sen siipien kärkiväli on 120 tehdä 140 cm. Lennon aikana se tunnistetaan sen leveistä ja lyhyistä siipistä, mustilla hännän raidoilla (2), jonka hiirihaukka voi levitä leveäksi. Sen väri on erittäin monipuolinen.

Aivan kuten mehiläissyöjässä, et löydä kahta identtistä yksilöä. Sen selkä on tumma kastanja, ja valkeahko vatsa on ruskea täplikäs (1). On myös erittäin kevyitä ja hyvin tummia yksilöitä.

Karvainen hiirihaukka (3) se on samanvärinen. Lennon aikana näet kuitenkin suuren mustan täplän sisäpuolella, erittäin kirkas osa siipiä. Sen valkeahäntäinen pää päättyy leveällä mustalla raidalla (4). Petolinnut voidaan tunnistaa myös lennossa siipien järjestelyn perusteella: kalasääski (5), punainen leija (6), mehiläissyöjä (7), yhteinen hiirihaukka (8), harrier (9). Suojatut lajit.