Categorieën
Huisdieren

Zwijn – sus

Zwijn – sus

Wild zwijn komt in grote delen van Europa voor, Azië en Noord-Amerika. Het is een niet-herkauwende vertegenwoordiger van hoefdieren, die voedsel gewoon verteren, eenkamerige maag na er ernstig op te hebben gebeten. Het ziet eruit als een tamme varken, waarvan hij een voorouder is. Het is echter slanker; zijn lichaam is bedekt met donkergrijze stijve haren. Het hoofd eindigt met een lange, czułą tabakierą (snuit). De onderkaak van mannen is uitgerust met uitstekende exemplaren, naar boven gebogen sabels (hoektanden, die samen met de "pijpen" de kaken de zogenaamde. wapen).

Sabels kunnen een indrukwekkende lengte bereiken. De hoektanden in de kaak zijn minder ontwikkeld, vooral bij vrouwtjes zijn ze korter en ronder. Beide soorten hoektanden zijn een gewilde trofee (2).

Het lichaamsgewicht van een volwassen mannetje is 150-200 kg; de zeugen zijn kleiner en minder zwaar. Wilde zwijnen leven in principe in bossen. Vrouwtjes worden vergezeld door welpen (warchlaki) vaak afkomstig uit twee opeenvolgende nesten. Mannen zijn eenlingen, behalve tijdens de hoogconjunctuur (paarseizoen), die loopt van november tot januari. De draagtijd duurt 16-17 weken. Voor de bevalling, in april of mei, vrouwtjes bouwen ruime schuilplaatsen van takken, bladeren en gras. Elke worp bestaat uit 4-12 biggen, de jurk is versierd met lange zwarte en beige strepen. Meteen na de geboorte kunnen ze hun moeder zien en volgen (1).

Zwijn het is omnivoor. Hij zoemt met zijn snuifdoos (holen in de grond) op zoek naar worteltjes, knollen, larven en insecten, zaden en kleine gewervelde dieren. Het speelt een belangrijke rol bij bosbeheer, het bos opruimen van schadelijke soorten. helaas, hij gaat vaak op pad voor graan- en aardappelgewassen, waar het schade veroorzaakt.

Na het passeren vinden we verrotte grond, zijn uitwerpselen in de vorm van kleine stapels (3) en karakteristieke sporen.

In tegenstelling tot hoefdieren, zoals, bijvoorbeeld. herten met vorkpoten (4) het achterlaten van een afdruk van het middelste deel van de hoef (omdat de zijvingers hoger zijn geplaatst), de laterale kortere tenen zijn duidelijk zichtbaar in het zwijn, de zogenoemde. pinnen (5), waarvan de afdrukken duidelijk zijn, zelfs op een vaste ondergrond.

Op wilde zwijnen wordt individueel of met jacht gejaagd. Wildsoorten.