Categorieën
De vogels

Kulik geweldig

Kulik geweldig – Nnmenins arquatus

Het spel bevat verschillende vertegenwoordigers van de volgorde van zaailingen. Deze vogels worden meestal aangetroffen in niet al te diepe kustwateren of aan de oevers van zoute wateren. Je herkent ze aan hun slanke lichaam, lange benen en een even lange snavel. De wulp ter grootte van een kraai is de grootste. Je herkent hem aan zijn melodieuze stem, vergelijkbaar met het geluid van een fluit. Tijdens het vliegen.

Nesten in Centraal-Europa en, meer naar het oosten, in Eurazië. Hij overwintert in West- en Zuid-Europa, waar hij komt in de herfst, om in april of mei weer terug te komen naar de broedplaatsen. Hij nestelt in weilanden of aan de oevers van vijvers, meren en wetlands. In april of mei legt het vrouwtje gemiddeld 4 eieren met bruinrode vlekken. Hoewel er niet veel van zijn, ze wegen samen 0,3 kg, wat overeenkomt 1/3 vrouwelijk lichaamsgewicht. Het vrouwtje en het mannetje broeden afwisselend 28-29 dagen. Jong als nestvogels verlaten het nest een paar uur na het uitkomen en leven bij hun ouders tot de wintermigraties.

Kulik kleiner (Numenius phaeopus) het lijkt op een wulp, het is echter niet groter dan een duif. De Kleine Kulik overwintert in het warmere klimaat van Zuid-Europa of Afrika.

Het verenkleed van beide wulpen maskeert. Als grote wulp, wiens lichaamsgewicht 800-900 g is, een spanwijdte van ca. 1 m, zit in het droge gras, het wordt volledig onzichtbaar dankzij zijn bruin gestreepte rug. Je kunt zijn lange snavel niet eens zien, dun en gebogen (1). Integendeel, tijdens de vlucht: het is een detail, welke, vergelijkbaar met zijn witte stuit en grijze staart met bruine strepen - het maakt het mogelijk om een ​​wulp te onderscheiden (2). De lengte van de kleinere krul is slechts 40 cm, dat wil zeggen, Fr. 20 cm minder dan de lengte van een wulp. Beiden zijn bijna identiek gekleurd, maar de kleinere wulp verschilt van de grote met heldere witte lijnen boven de ogen en op het hoofd (3). Zijn snavel is korter, en tijdens de vlucht (4) klapt sneller met zijn vleugels.

Beide soorten zijn het hele jaar door beschermd.