Categorieën
De vogels

Kawka – Corvus monedula

Kawka – Corvus monedula

Kauwen nestelen zich in nissen en verschillende depressies. Tijdens de nestbouwperiode zijn ze op verschillende plaatsen te vinden. Ze houden vooral van oude kastelen, ruïnes en kerktorens. In overbelichte bossen bezetten ze holle boomstammen, maar ze nestelen ook op rotsen, op kleigronden, in kunstmatige houten nesten. De kolonie Kawek (4) zijn verspreid over heel Europa, in het noordwesten van Afrika en in het noorden van Azië. Het paarseizoen van de kauw begint eind februari, terwijl vogels na wintermigraties terugkeren naar hun leefgebied. De mannetjes moeten vechten om de beste plek om een ​​nest te bouwen. Het koppel begint met het verzamelen van de bouwstenen. Als de put groot is, Kauwen verzamelen een laag takken van een meter dik, rietje, gras, bladeren, en zelfs papier, waarin ze alleen een goed nest graven en het met hooi bekleden, paardenhaar, met bont en dons. In april of mei legt het vrouwtje 4 Doen 6 jaj (3), veel helderder dan andere kraaiachtigen. Ze broedt ze 17-18 dagen alleen uit. Het mannetje doet het zeer zelden, eerder door haar van voedsel te voorzien. Kleine kauwen komen uit met lichte pluisjes. Ze blijven een maand in het nest, en hun ouders voorzien hen alleen van dierlijk voedsel.

Na het verlaten van het nest, de jongen kauwen ze blijven bij hun ouders. Eind juni verlaten ze de kolonie, om zich in de herfst bij kuddes torens aan te sluiten, waarmee ze vrij ver van de broedplaatsen afdwalen.

Kauwen zijn sedentaire vogels en ondernemen geen lange migraties, naast het wisselen van plaats op ongunstige tijden van het jaar. In de zomer zijn het voornamelijk insecteneters, en verzamelen zich vaak op plaatsen die zijn geteisterd door ongedierte. 25% hun voedsel is plantaardig voedsel (graan, fruit en bessen).

Kawka het is zo groot als een duif. Helemaal zwart, het heeft grijsgrijze vlekken in de nek en aan beide zijden van het hoofd. Donkergrijze buik. Het mannetje heeft dezelfde grootte en kleur als het vrouwtje (1). Tijdens de vlucht is de kauw te herkennen aan zijn snel klapperende vleugels en grijze onderkant (2). Ze maakt schokkerig geschreeuw als een blaffende hond. Er is geen jacht.