Categorieën
De vogels

Laten vallen

Laten vallen

Laten vallen, de grootste en meest massieve vertegenwoordiger onder de gevederde, is een steppevogel die houdt van grote ruimtes zonder bomen en struiken. De mannelijke trap heeft 1 m lang en weegt vanaf 8 Doen 14 kg; zelfs individuen werden neergeschoten, wiens lichaamsgewicht overschreden 20 kg. Het vrouwtje is veel kleiner - het weegt slechts vanaf 4 Doen 6 kg. Dropie bewonen een deel van Spanje en heel Centraal-Europa, vanwaar ze via Bulgarije en Roemenië naar Azië gaan. Ze kunnen echter perfect vliegen (dan zie je de witte onderkant van de vleugels en zwarte veren), hij geeft er echter de voorkeur aan te lopen. Deze manier van bewegen heeft invloed op de vorm van hun poten: zoals vaak het geval is bij steppevogels, het aantal vingers wordt verminderd; de wandelingen zijn lang, eerste vinger ontbreekt, en de drie die naar voren zijn gericht, zijn klein.

Grote Trappen brengen het grootste deel van het jaar door in kuddes van hetzelfde geslacht en gaan pas in de lente uit elkaar. Ze vestigen nesten in depressies in het veld of in een weiland. In mei of juni draagt ​​het vrouwtje twee grijsachtige exemplaren, bruin gevlekte eieren, die rondkomen 25 dagen. Het dons van jonge trappen is crèmekleurig, versierd in een donkerbruin patroon (5).

Tijdens het paarseizoen omringt elk mannetje zich met veel vrouwtjes, waarvoor hij een paringsdans uitvoert door veren te rimpelen. Het blaast de nek op dankzij de luchtkamer onder de huid van de keel en opening onder de tong. Dan spreidt hij zijn vleugels die dan een witte en gouden verenkroon om zijn lichaam vormen. Ten slotte spreidt het de staart in een waaier en gooit het over zijn rug - dan ziet het eruit als een grote luchtige bal (1).

Op basis van de lengte van de snorharen - de draadachtige veren aan de basis van de staart - kan de leeftijd van het mannetje worden bepaald. De jonge eenjarige man heeft ze nog niet (2), op de leeftijd van 3 Doen 6 Snorharen zijn 7–8 cm lang (3). Bij oude mannetjes zijn ze ca. 20 cm en zijn dichter (4). Zelfs het jongste mannetje is veel groter dan het vrouwtje. Laten vallen het voedt zich in wezen met plantaardig voedsel, maar hij eet ook kleine gewervelde dieren ter grootte van een mol. Beschermde soorten.