Categorieën
Huisdieren

bruine beer – Ursus arctos

bruine beer – Ursus arctos

De bruine beer werd in het grootste deel van Europa gevonden, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Tegenwoordig is de Europese bevolking gegroepeerd in slechts enkele regio's, maar volgens de inventaris van 1980 jaar vertoont hun bevolking een licht stijgende trend. In acht Europese landen werden er teveel in rekening gebracht 9580 individuen (terwijl w 1952 er was maar één jaar 2280), van welke 5700 woont in Roemenië en 2600 in Joegoslavië.

De bruine beer is omnivoor. Het verlaten van hun hol in de lente - het hol, waarin hij 90-120 dagen rustte, niet echt in winterslaap, eerst wordt het op de karkassen van dieren gegooid, die stierven in het herfst- en winterseizoen. Jagers profiteren hiervan, om hem te lokken: ze plaatsen een aaskoe bij zijn schuilplaats. Daarna wachten ze tot de beer in de hinderlaag arriveert, aangetrokken door de geur van rottend vlees. Naast het karkas eet de beer gewillig andere soorten voedsel: haha, slakken, insecten, kleine gewervelde dieren. Sommige beren kunnen zelfs vis vangen. Ze vullen dit vleesvoer aan met bosbessen, plantknoppen en jonge scheuten, worteltjes, knollen en champignons. Er zijn echter individuen, die de gewoonte aannemen om kuddes vee van vers vlees te voorzien. Ze zijn schadelijk en gevaarlijk en moeten worden geëlimineerd. Beren leven alleen op een oppervlakte van enkele duizenden hectares. Een manier om uw territorium te markeren, is door de schors van bomen te schrapen (2). Ze vullen deze visuele waarschuwing aan met de geur van hun eigen urine.

bruine beer het is een roofdier van ontzagwekkende afmetingen: de lengte is 150-250 cm, en lichaamsgewicht 120-400 kg. De kleur van zijn jurk is enorm divers: behalve bruine individuen (1) er zijn grijze beren, roodachtig of bijna zwart. De beer is een reactionair dier: zijn voetafdruk is als een menselijke voetafdruk (3). Er is een spoor van zijn voorpoot 28 cm lengte, achterpoten, groter - 30 cm (4). Ruja komt voor in april-mei, soms uit te breiden tot juni. Een echte zwangerschap duurt 8-10 weken, maar als gevolg van de verschuiving in de implantatie van embryo's, bevallen vrouwtjes 7-9 maanden na de bevruchting.

Aan het einde van de zomer ontwikkelt het vrouwtje een vetlaag van 7-15 cm onder de huid van haar nek. Hij brengt de winter door in het hol, dan - tussen december en februari - bevalt 2 Doen 4 jong, bijna zo groot als een lemming. De kleintjes verlaten hun schuilplaats pas 3-4 maanden.

Beschermde soorten.