Categorieën
Huisdieren

Europese haas – Lepus europaeus

Europese haas – Lepus europaeus

De haas is een bekende bewoner van akkers en bossen in grote delen van Europa. De zone waarin ze voorkomt eindigt in het noorden, in Schotland en in het zuiden van Scandinavië. De haas is ook te vinden in de bergen, in de Alpen, b.v.. gaat helemaal naar hoogte 3000 m. Buiten Europa leeft het in het zuidwesten van Azië en het noordwesten van Afrika. Ongeveer dertig jaar geleden werd de beweging van de hazenpopulatie naar het noorden geregistreerd–oost en oost. De haas leeft alleen; het graaft geen gat in de grond, maar het ligt aan de oppervlakte. Hij is overdag niet erg actief, Hij gaat pas in de schemering op pad om te eten.

Hazen ze verzamelen zich tijdens de parkeerperiode in kleine groepen (paarseizoen), die beginnen in februari, en als het warm is - in januari, en zelfs in december. Als je in deze periode hazen in de velden kunt zien rennen, het is bekend, dat de eerste van hen een poes is, achtervolgd door mannetjes tijdens de paartijd.

Het paarseizoen van hazen loopt tot augustus of september. Gedurende deze tijd bevalt het vrouwtje 3-4 keer. De zwangerschap gaat door 42 dagen, en elk nest telt 2 Doen 5 jong. Het vrouwtje kiest de geboorteplaats als het droog is, goed beschutte plek. Na de geboorte kunnen de jongen zien, hun vacht is goed ontwikkeld en ze verlaten het nest onmiddellijk. Elk jaar werpt het vrouwtje gemiddeld 7 Doen 9 jong. Na de geboorte voedt ze ze met melk die ze bevat 24% lipiden. Na 2-4 dagen verlaat hij ze. Wanneer de jongen meer ontwikkeld worden, verspreiden zich over het gebied. Dit gedrag wordt ingegeven door voorzichtigheid, want als ze bij elkaar waren gebleven, roofdieren (bijv.. lis) ze konden ze allemaal tegelijk uit het nest persen.

Hazen eten wilde en gecultiveerde planten. In de winter knaagt het ook aan de schors. Zijn uitwerpselen (Bobki - 4) zijn tabakskleuren, 12-15 mm in diameter.

Zegge (haar-) Europese haas (1) het is bruin behalve het zwarte uiteinde van de oren (oren) en ontsnapt aan de top (staart), dat is wit. De haas is een uitstekende hardloper. Het kan 's nachts vele kilometers afleggen. Zijn springen (achterpoten) ze zijn lang en sterk. Tijdens het hardlopen plaatst hij ze voor zijn voorpoten (2). Een rennende haas laat een Y-vormig spoor achter, de markeringen op de voorkant zijn springafdrukken (3).

In Polen is alleen groepsjacht zonder honden toegestaan ​​op hazen. In andere landen jagen mensen op pomyka of met honden. Aan het begin van het seizoen, pellets nr 6 of 7, en aan het eind gebruik shot nr 4.