Kategorier
Kjæledyr

brunbjørn – Ursus arctos

brunbjørn – Ursus arctos

Brunbjørnen fantes i hele det meste av Europa, Asia, Nord-Amerika og Afrika. I dag er de europeiske befolkningene gruppert i bare noen få regioner, men i henhold til oversikten over 1980 år viser befolkningen en liten oppadgående trend. I åtte europeiske land ble det overbelastet 9580 enkeltpersoner (mens w 1952 det var bare ett år 2280), av hvilke 5700 bor i Romania og 2600 i Jugoslavia.

Brunbjørnen er altetende. Å forlate hulen våren - hulen, der han hvilte i 90-120 dager, faktisk ikke i dvale, først kastes det på kroppene på dyr, som døde i høst- og vintersesongen. Jegere utnytter dette, for å lokke ham: de plasserer kadaver nær hans gjemmested. Så venter de på at bjørnen kommer i bakhold, tiltrukket av lukten av råtnende kjøtt. I tillegg til kadaver spiser bjørnen villig andre typer mat: ha ha, snegler, insekter, små virveldyr. Noen bjørner kan til og med fange fisk. De supplerer denne kjøttmaten med blåbær, planteknopper og unge skudd, rootlets, knoller og sopp. Imidlertid er det enkeltpersoner, som vaner å levere ferskt kjøtt til storfe. De er skadelige og farlige og bør fjernes. Bjørner lever alene på et område på flere tusen hektar. En måte å markere territoriet ditt på er å skrape bark av trær (2). De supplerer denne visuelle advarselen med lukten av sin egen urin.

brunbjørn det er et rovdyr av ærefrykt inspirerende dimensjoner: lengden er 150-250 cm, og kroppsvekt 120-400 kg. Fargen på kjolen hans er ekstremt mangfoldig: unntatt brune individer (1) det er gråbjørner, rødlig eller nesten svart. Bjørnen er et reaksjonært dyr: hans fotavtrykk er som et menneskelig fotavtrykk (3). Det er et spor av frontpoten hans 28 cm i lengde, bakpote, større - 30 cm (4). Ruja forekommer i april-mai, strekker seg noen ganger til juni. En ekte graviditet varer 8-10 uker, men på grunn av skiftet i embryoimplantasjon føder kvinner 7-9 måneder etter befruktning.

På slutten av sommeren utvikler hunnen et fettlag på 7-15 cm tykt under nakken. Han tilbringer vinteren i hallen, deretter - mellom desember og februar - føder 2 gjøre 4 ung, nesten på størrelse med en lemming. De små forlater ikke gjemmestedet før 3-4 måneder.

Beskyttede arter.