Kategorier
Fuglene

Dynen

Dynen

Ender blir jaktet på grunn av den gode smaken av kjøttet. I noen land spises til og med eggene til noen arter, spesielt ærfugl og podgorzałka. Dynen, den største av de europeiske ender, den er beskyttet i mange land. Det jaktes intensivt i de nordiske landene, men på en strengt regulert måte. Eider dun er verdsatt for sin letthet og gode isolerende egenskaper. Den brukes til produksjon av dyner og puter, og derfor er populasjonen til denne anda strengt kontrollert.

Dynen hekker ved bredden av havet i Nord-Europa og på øyene i Nordsjøen. Hekkingen finner sted fra april til juni. Etter løfting 4 gjøre 6 grønngrå egg, hver veier ca. 100 g, hunnen plukker lo fra brystet og ned til huden. Det gir eggene en konstant temperatur under inkubasjonen. Takket være den kroklignende strukturen skaper dun en kompakt haug. Totalvekten til reirfôret er ca.. 60 g, gjelder også 15 g - ren lo. En del av dunet blir plukket opp mens du ruger, for tilstedeværelsen av et menneske skremmer ikke kvinnene. Resten av lo samles etter klekking av de unge. Naturligvis blandes dun med tørt gress, så det rengjøres ved hjelp av spesielle sikt. På Island får samlere i gjennomsnitt 15 dollar for fluff hentet fra en stikkontakt.

Mann dyne, som den eneste av alle ender, han har en svart mage og en hvit frakk. Toppen av hodet er svart. Det er en grønn flekk på nakken. Et sterkt nebb strekker linjen i pannen (1). Under flukt kan den gjenkjennes av den korte nakken i forhold til kroppen og de svarte-hvite vingene (3). Ærfuglens flukt er også karakteristisk: noen ganger slår den vingene voldsomt som andre ender, noen ganger glir den i luften og glir med stasjonære vinger. Fjærdrakten til kvinner er brun med mørkere tverrgående bølgede linjer (2). To timer etter klekking av de unge leder kvinnen dem (4) i vannet. På vei eller allerede på vannet slutter han seg til andre familier. På ikke for dypt vann trekker hunnen ut ormer og mikroorganismer fra gjørmen, hvilke andunger fanger raskt. Det forekommer ikke i Polen.