Kategorier
Fuglene

Keiserlig ørn

Keiserlig ørn

Rovfugler spiser store mengder mat hver dag, fordi de bruker mye energi på flukt. Små arter spiser proporsjonalt mer enn store: pustułka, veier 180-210 g, trenger en dag 50 g mat (2—3 feltmus), som er 25% kroppsvekten hennes. Keiserlig ørn, mindre enn kongeørnen, veier 3,5-4 kg og bruker daglig 500 g kjøtt, som er like mye som kammen vekten. Denne daglige delen av kjøttet overstiger ikke 11-14% av kroppsvekten. Rovfugler river sitt bytte i mindre biter, som de svelger med fjær, hår og bein. Større biter fordøyes delvis i spiserøret, før de passerer i kjertelmagen, hvor de blandes med fordøyelsessaft. De blir deretter malt malt i muskelmagen. Noen rovfugler, som gribber, de fordøyer til og med bein, men de fleste av dem returnerer ufordøyd rester (pellets), analysen som gjør det mulig å bestemme sammensetningen av maten. Den keiserlige ørnen spiser hovedsakelig på fangede mellomstore pattedyr, fugler, men også frosker, insekter og åtsler.

Keiserlig ørn bor i Sør-Spania, Sørøst-Europa, Balkan og Lilleasia. I øst når den Mongolia og sørvest-India. I Europa er det strengt beskyttet, som alle andre arter av ørner.

Den keiserlige ørnen bygger et rede høyt i et tre. Det er en stor struktur laget av grener. Diameteren er 80-130 cm.

I april legger kvinnen 2-3 gråaktige egg med kastanjeflekker. Den unge klekkes etter 43 dager. Foreldre gir dem mat i 8-11 uker, hvorpå de er i stand til å forlate redet og okkupere området i området, i følge foreldrenes mønster.

Keiserlig ørn har brunsvart fjærdrakt, å være nakken, nakke og skuldre er strågule. Med alderen blir disse lyse delene av kappene hans hvite (1). Under flukt kan du se den mørke magen med fem eller syv blekgrå striper (3).

Halen ender med en mørk stripe. Ung (2) de er kremgule i begynnelsen, deretter til brune og gule flekker. Den keiserlige ørn flyr på samme måte som kongeørnen (4).

Beskyttede arter.