Kategorier
Fuglene

Marsh harrier

Marsh harrier

I motsetning til andre arter av harrier, hekker de i åkrene, i enger og myr, Marsh harrier avhenger av vegetasjonen rundt dammer og våtmarker. Han er den største av alle harriene (vingespennet er 110-140 cm) og den vanligste. Det forekommer over hele Europa, unntatt helt nord. Den hekker også i hele Sentral-Sibir så langt som Østen, nord i Afrika, på Madagaskar og Australia. Som trekkfugl flyr den til overvintringsområdet ved bredden av Middelhavet i slutten av september, å komme tilbake til sine habitater i mars.

Reiret hans, flettet med vannplanter, den er godt gjemt i sivet. Myrharrieren plasserer dem på et gammelt forlatt rede eller på en haug av skjevt eller ødelagt siv. I mai bærer hunnen 3 gjøre 6 hvitaktig, nesten runde egg, som treffer av 33 dager. I løpet av de første to eller tre ukene etter at den unge Harriers klekkes, gir hannen mat til hele kolonien. Hunnen bryter maten i biter før den gir den til kyllingene. Senere går hunnen også på jakt. Unge myrhager liker å vasse i vannet, en po 26 dager oppdager de sivet rundt reiret. Po 40 dager begynner de sine første flyforsøk, men de flyr bare først etter 56 dager. Sumpharrieren har ikke for sterke fingre og klør, så den kan bare angripe små pattedyr og insekter. Det skjer bare unntaksvis å fange et dyr på størrelse med en hare eller en sothøne.

Mann myrharrier har en brun kåpe, gulaktig bryst, mørk, brunrød mage, grå hale og undersiden av vingene (1). Om sommeren står det grå i kontrast til fjærens farge (3).

I motsetning til andre harrier, er rumpen ikke hvit. Hunn, større og mer massiv, og ungdom opp til ett år har jevnt brun fjærdrakt, bortsett fra hodet, som har en honning- eller kremtopp (2, 4). Alle Harriers 'fly er ganske treg, slags usikker, med små hastighetsendringer spesielt da, når de flyr lavt, venter på byttedyr. De kan gli veldig bra, spesielt i paringssesongen, når de fremfører spektakulær akrobatikk. De kan også "seile" og holde vingene i form av et vidåpent V (5). Beskyttede arter.