Kategorier
Fuglene

Pintail

Pintail

Rosenkransen hekker i Europa, i Asia og Nord-Amerika. Som en palearktisk art i Europa hekker den i nordlige regioner, og i Asia opp til tundrasonen. Om vinteren går den ned til Middelhavet, til nabolandene Asia og Afrika. Par dannes om vinteren, før eller under migreringen. Roser bygger reirene i nærheten av godt skjulte og rikt vegeterte våtmarker, myrer og dammer. Den lange paringsseremonien ligner den på stokkand. Den består av en serie med positurer, rituelle bevegelser og spesifikke squeals. Flukten av gevir i paringssesongen er også karakteristisk: noen par utvikler seg sammen over vannet, med lange S-formede brettede halser. Hannen og hunnen ser etter et sted for et rede sammen, mest skjult i vannrør og bulrushes, og bare hunnen bygger dem, kler dem med tørt gress og hennes egen brungrå dun. Setets ytre diameter er 26 cm, innsiden 16 cm, en dybde på ca. 9 cm. Kvinnen holder ut 8 gjøre 9 egg tidlig i april, og kyllinger klekkes etter 22-23 dager med inkubasjon. Som nestere forlater de raskt reiret og marsjerer fritt, de svømmer, de dykker. Etter seks uker når de størrelsen som er nødvendig for å lære å fly.

I naturen pintail det er preget av to funksjoner: ikke bare er den mindre og finere enn en gråand, men også fra alle ender; den har den lengste nakken for den. Den har også ekstremt lange styrehus. I singler (1) de er lengre enn hunnens hale (2). Hannens hode er brunt. På den hvite nakken er det to hvite, sigdformede flekker buet oppover.

I flukt (3) du kan se lysegrå fly på utsiden av vingene og et grønt speil. Fluen av kyllingene er ikke gulaktig, karakteristisk for andre kyllinger av vannfugler (4). Rosenkransen spiser mat fra planter og dyr. Andelen av disse komponentene endres på forskjellige tider av året. Spillfugl.