Kategorier
Fuglene

Vandrefalk

Vandrefalk

Falkfamilien utgjør en egen gruppe døgnvise rovfugler, flere arter som bor i Europa. Deres utseende, vingenes form og den karakteristiske måten å fly på gjør at de kan skilles ut i naturen. Vingene til alle falkene er lange og smale, buet i form av en halvmåne og spiss. De er ikke som enkle, bred, stiv og med hverandre vinger av ørner eller musvåker. Falkhodet er rundt, store øyne, brun-svart eller svart, litt konveks. På den øvre delen av nebbet er det en såkalt. tann (4) - en detalj som gjør at de kan skilles ut.

Vandrefalken er en av de største 20 kjente geografiske underarter. Den lever praktisk talt over hele verden. dessverre, som et resultat av menneskelig innblanding i det naturlige miljøet, det er sjelden i dag, og i noen regioner i Europa har den forsvunnet helt. Tidligere ble det ansett som en skadelig art, for den lever av lite vilt, derfor ble det jaktet intensivt. Den virkelige årsaken til regresjonen ligger imidlertid i overdreven bruk av plantevernmidler i jordbruks- og skogbruksavlinger.

Stedvis, hvor hønsehøne fortsatt hekker, de bygger reirene sine på utilgjengelige bergtopper eller i trær, i gamle reir forlatt av andre fugler. I april legger kvinnen 3 gjøre 4 jaj (5), som begge foreldrene bytter på i 28-29 dager. Unge falk som nestere forlater redet først etter 40 dager. Nordlige vandrefalkpopulasjoner migrerer sørover, mens de bor i Sentral- og Vest-Europa, flytter de innenfor sine territorier om vinteren. Alle falkene er beskyttet.

Mann vandrefalk det er mer eller mindre om 1/3 mindre enn hunnen, begge har den samme fargen. Voksne har skiferfarget pels, mage med hvite og mørkegrå striper og svart bart på det hvite ansiktet (1). Ungene har en brungrå rygg, og magen er lett, prikket med små, brun, langstrakte flekker (2). Under flukt kan du kjenne igjen vandrefalken ved sine lange spisse vinger, hvis spenn varierer fra 85 gjøre 115 cm, og etter en kort, konisk i enden av halen (3).

Vandrefalken er en utmerket flygeblad som bare fanger byttet sitt under flukt, til og med angripe slike fugler, som en and, hegre eller kråke. Det når fart i dykkerflyging 320 km / t. Hunnen er så sterk, at han tok en anda tyngre enn seg selv. Beskyttede arter.