Kategorier
Fuglene

Montagus harrier

Montagus harrier

Harrier er utbredt nesten over hele Europa. Som rovfugl bytter mellomstore harrier små pattedyr og store insekter. De er litt mindre enn den vanlige musvågen. Kroppen deres er slank, vinger og hale lange, klør høye. De har konsentriske fjær rundt øynene, som gir dem utseendet til nattlige rovfugler. Seksuell dimorfisme er veldig uttalt i myrer, men det er ekstremt vanskelig å skille mellom forskjellige arter. Grå hanner er påfallende like hverandre, og brune kvinner kan knapt skilles ut av en spesialist. Montagus harrier er den minste av de europeiske harrierene. Han bor over hele Europa: i nord til Skandinavia, og i sør til Middelhavet. Den lever også i en stor del av Asia. Det vintrer ved bredden av Middelhavet og i Nord-Afrika. Han liker spesielt sletter med kratt og dammer og våtmarker. Dens vingespenn er 110 cm.

Harrier (Circus cyaneus) den er litt større enn den forrige. Dens vingespenn er fra 100 gjøre 120 cm. Hunnens kroppsvekt er ca. 500 g. Det finnes i alle regioner i Europa (unntatt Nord-Skandinavia og Middelhavet) i nærheten av store dammer, våtmark og gamleby. Alle harrier er beskyttet hele året.

Montagus harrier (1). En voksen mann ligner en mannlig harrier (4), den er imidlertid mindre og mer delikat. Begge mennene er grå, vingespissene er svarte, og magen er hvitaktig. Vingene på Montagus harrier har en svart stripe, veldig tydelig selv under flukt (3). Det er lys på magen hennes, brun, langsgående striper. Hunn (2) har en brun rygg. Magen hennes er gulaktig, i langsgående rødbrune striper.

Harrier. Hunnen har samme farge som Montagus harrier, men magen hans er stiplet. Under flukt er en hvit flekk på bakken tydelig synlig (5).

I flukt kan myrhårene identifiseres av et lite hode, slank kropp og smal hale og vinger. Beskyttede arter.