Kategorier
Kjæledyr

Wilk

Wilk

Den største representanten for hundefamilien - kroppslengde, inkludert halen, opp til 1, 9 m. grått hår, gråbrun eller svart. Hannens vekt er 40-60, mens hunnen 30-50 kg. Halen er lang og luftig med en dusk av svart hår, den såkalte. fiolett kjertel. Den lever i store skogkomplekser. Han bor i individuelle grupper - pakker, ledet av den såkalte. for alfa, hannbasior og hunnvader. Gjennomsnittlig antall individer i flokken er fra 4-6 enkeltpersoner. I tillegg til det dominerende paret inkluderer flokken deres avkom fra sist 2-3 år, så vel som enkeltpersoner relatert til dem, sjeldnere uten slekt. Det er et strengt definert hierarki i ulveflokken. Gruppen ledes av det nevnte alfaparet, etterfulgt av betaindividet (verge), deretter suksessivt - underordnede individer, omega individ og valper, som er utenfor hierarkiet. Grunnlaget for ulvens diett er store hovdyr - hjort, hjort og villsvin, som de jakter sammen med hele gruppen. Når det ikke er nok store hovdyr i habitatet, kan de drepe: hare, trykker på, jenoty, Bevere, fugler; spise åssler og plantemat. Husdyr representerer kun 2-3% hel mat. Ulver fører en vandrende livsstil som dekker en gjennomsnittlig avstand 20 km per dag. Bare under fødsel og oppdragelse av ungene blir de på ett sted lenger. Da er lyet deres en hule, et sted under en grøft eller annet gjemmested. Bare det dominerende paret har rett til å formere seg. De har ett kull i året, som er født fra 4-6 unge, men bare noen av ulvene har en sjanse til å overleve, som er bidratt av blant annet rovdyrene som jakter dem og den heftige, lang vinter.

Unge ulver blir født i perioden fra mars til april. Etter at valpene er født, forblir vadefuglen i hulen og gruppemedlemmene gir henne og de utviklende valpene mat. Karakteristisk for disse rovdyrene er kompleks sosial atferd og den såkalte. "Ansiktsuttrykk". Ulver har perfekt utviklet sanseorganer - hørsel og lukt, og en bedre evne til å se i mørke og mørke sammenlignet med mennesker. Hver pakke har sin egen, veldefinert territorium, hvis periferi er merket med avføring og urin samt intense riper i underlaget. I tillegg til duftsignaler, kommuniserer ulver med hverandre gjennom hyl, som i et skogkledd område er hørbart fra en avstand på ca 10 km. Strengen av ulvespor i en rett linje kalles snøring. Det er basert på dette, at ulver som går i en gruppe beveger seg etter hverandre og enkeltindivider en etter en setter labbene i sporene etter ulven som går foran ham. I europeisk lovgivning er ulven, akkurat som bisonen, oppført i Bernkonvensjonen - konvensjon for beskyttelse av arter av vill europeisk fauna og flora og deres naturlige habitater. I lys av habitatdirektivet (92/43/EWG) er en prioritert art som krever beskyttelse i form av utpeking av spesielle verneområder (SÅÅÅ) derfor er den oppført i vedlegg II til denne rettsakten. Saker som gjelder import og eksport av truede arter fra landet reguleres av den såkalte. Washington-konvensjonen (SITTERER). Handel med ulvetrofeer krever innlevering av passende søknad og innhenting av tillatelse fra Miljøverndepartementet! I Polen er ulven underlagt streng artsbeskyttelse i henhold til loven om 16 april 2004 om naturvern (Dz. U. 2013, Nei 103 punkt. 627). Basert på forordning fra miljøministeren av 12 oktober 2011 r. om beskyttelse av dyrearter (Dz. U. 2011 Nei 237, punkt. 1419), Det etableres periodiske vernesoner rundt hekkeplassene (500 m) gyldig i tide 1.04-31.08. En art nær trussel inkludert i "Polish Red Book of Animals".

Ulveovervåking utføres på grunnlag av registrering av spor etter tilstedeværelsen av dette rovdyret. De gir uvurderlig informasjon: sporing i snøen, poteavtrykk igjen i gjørmen og sanden, tropene, ekskrement, spor av urinmerking, riper og huler funnet, huler, spor etter restene av ofrene, samt data fra kamerafeller. De mest nøyaktige dataene om den genetiske variasjonen til en populasjon oppnås med DNA-analyse av avføring, det er imidlertid en veldig kostbar metode tatt i betraktning, at det må samles inn flere hundre prøver, at forskningen din er meningsfull. Slike forskningsarbeid ble utført blant annet i det vestlige Polen i 2002-2010 Foreningen for natur "Ulv". I følge ulvetellingen til 16 januar i år. utført av det regionale direktoratet for miljøvern i Szczecin, med deltakelse av ansatte i Drawieński nasjonalpark, skogavdelinger og regionale direktorater for statsskoger i Szczecin, I Szczecinek og Piła, ca 40 ulver. Deres forekomststed er skogdistrikter: Drawsko, Borne Sulinowo, Chernobor, Wałcz, Człopa, Tuczno, Głusko, Drawno, Mieszkowice, Chojna, og Goleniów og Rokita. Befolkningsstatusovervåking var basert på sporing. Område, hvilke ulver som forekommer i Vest-Pommerns voivodskap er presentert på vedlagte kart (grave. 1).

Grave. 1 Området med ulvforekomst i Zachodniopomorskie voivodship mot bakgrunnen av individuelle skogdistrikter og beskyttede områder