Kategorier
Djur

Europeisk hare – Lepus europaeus

Europeisk hare – Lepus europaeus

Haren är en välkänd invånare av odlade åkrar och skogar i stora delar av Europa. Dess förekomstzon slutar i norr, i Skottland och i södra Skandinavien. Haren finns också i bergen, i Alperna, t.ex.. går hela vägen till höjden 3000 m. Utanför Europa bor det i sydvästra Asien och nordvästra Afrika. För ungefär trettio år sedan registrerades harepopulationens rörelse norrut–öster och öster. Haren bor ensam; det gräver inte ett hål i marken, men det ligger på ytan. Han är inte särskilt aktiv under dagen, Han sätter iväg för sin utfodring endast i skymningen.

Harar de samlas i små grupper under parkeringsperioden (parningssäsong), som börjar i februari, och om det är varmt - i januari, och även i december. Om du under denna period kan se harar springa i fälten, Det är känt, att den första av dem är en kvinnlig katt, jagad av män under parningstiden.

Hästarnas parningssäsong sträcker sig till augusti eller september. Under denna tid föder kvinnan 3-4 gånger. Graviditeten fortsätter 42 dagar, och varje kull räknas 2 do 5 ung. Honan väljer födelseort när det är torrt, väl skyddad plats. Efter födseln kan de unga se, deras päls är väl utvecklad och de lämnar boet omedelbart. Varje år skjuter honan i genomsnitt 7 do 9 ung. Efter födseln matar hon dem med mjölk som innehåller dem 24% lipider. Efter 2-4 dagar lämnar han dem. När de unga blir mer utvecklade, sprider sig runt området. Detta beteende dikteras av försiktighet, för om de hade stannat tillsammans, rovdjur (t.ex.. lis) de kunde pressa dem alla ur boet på en gång.

Harar äter vilda och odlade växter. På vintern gnissar det också barken. Hans avföring (bobki - 4) är tobak färger, 12-15 mm i diameter.

Sedge (hår) Europeisk hare (1) den är brun förutom den svarta änden av öronen (öron) och undgår toppen (svans), som är vit. Haren är en utmärkt löpare. Det kan resa många kilometer under natten. Hans hoppning (bakbenen) de är långa och starka. Under körningen placerar han dem framför frambenen (2). En springande hare lämnar ett Y-format spår, främre märken är hoppavtryck (3).

I Polen är det bara gruppjakt utan hundar som är tillåtet för harar. I andra länder jagar folk pomyka eller med hundar. I början av säsongen, pellets nr 6 eller 7, och i slutet använda skott nr 4.